– Mye begynner å falle på plass. Nå har vi fått ja fra en TV-kanal som vil ha produktet, forteller produsent Per Jørgen Østby i Nordisk film TV.

Les også: Han vil ha DEG med på TV-dating

Det var i fjor sommer det ble kjent at produksjonsselskapet Nordisk Film TV, som blant annet har både "71 grader Nord" og "Åndenes Makt" på cven, skulle lage et realitykonsept hvor Vesterålen og kjærlighet spiller en vesentlig rolle.

Les også: Møtte potensielle sjekkedeltakere

Ikke for sent

Serien "Med kjærlighet til Vesterålen" følger en håndfull vesterålinger som får besøk av ulike beilere fra andre steder i landet.

Første del av innspillingen starter i mai, før hovedtyngden vil foregå etter fellesferien. Allerede etter påske kommer et team fra produksjonsteamet nordover for å gjøre de siste forbredelsene.

– Da skal vi ordne en del praktiske ting, samt at vi skal gjennomføre flere intervjuer med aktuelle deltakere, forteller Østby.

For det er fortsatt ikke for sent å melde seg på programmet, dersom du er på jakt etter en bedre halvdel, og ikke minst stolt av å være vesteråling.

– Det er aldri for sent, og vi tar gjerne imot tips. Men jeg vil understreke at vi først og fremst trenger en mann til siden vi har en liten overvekt av kvinner.

Og det må være personer som har bodd i Vesterålen en god stund, og som er stolte av regionen. Så det er bare å ta kontakt dersom noen er interessert, sier han, og legger til at alder ikke spiller noen rolle, understreker produsenten.

Skal speile regionen

Østby vil ikke sie noe om hvor deltakerne de har å velge fra kommer fra i Vesterålen, men understreker at intensjonen er at de skal speile hele regionen.

– Dersom vi for eksempel har to fra Myre, vil ha like mange fra Hadsel eller Sortland. Det er viktig at deltakerne representerer hele Vesterålen, fra det urbane Sortland til det mer landlige Bø.

Hvor mange vi skal ha er ikke helt spikret, men sannsynligvis blir det et sted mellom fire og seks, opplyser han.

Selv om jakten på kjærlighet er en sentral del av programmet, presiserer Østby at serien også vil være en presentasjon av Vesterålen.

– Programmet er et portrett av Vesterålen gjennom deltakerne. Beilerne som deltar vil derfor både date Vesterålen og de utvalgte vesterålingene, slår Østby fast.

Åpenhet og giv

På spørsmål om hva produsenten selv synes er bra med Vesterålen, trekker han frem flere faktorer.

– Naturen er selvsagt åpenbar. Men jeg vil først og fremst trekke frem åpenheten som vi har blitt møtt med under forberedelsene til programmet. Vi har følt oss veldig velkommen fra dag en.

Og så synes jeg at folkene der har en veldig giv og tro på sin egen region. Når det skjer noe er de veldig entusiatiske og har tro på egne evner. Slik er det ikke i alle andre regioner i Norge, slår Østby fast.

Kanskje sendestart i høst

Når "Med kjærlighet til Vesterålen" kan vises på skjermen, er for tidlig å si noe om.

– Det er opp til TV-selskapet som skal sende serien å avgjøre, og ofte får vi beskjed om det bare få uker før sendestart. Fra vår side er vi klare til å sende ut på senhøsten, slår Per Jørgen Østby fast.

Hvilken kanal som skal sende serien er heller ikke offentlig.

– Vi vi holde det hemmelig inntil videre, slår Per Jørgen Østby fast.