Det var knyttet store forventninger til dagens oppgjør i Mo i Rana. Gjestene fra Sortland hadde vunnet begge sine to første kamper i 3. divisjon avdeling 11, og de fleste trodde nok at gjestene skulle stelle i stand trøbbel for laget som rykket ned fra 2. divisjon foran årets sesong. Slik gikk det derimot ikke. Etter kampen innrømte trener for Sortland, Arne Olav Berg, at de overhodet ikke hang med fra start.– Vi gjør altfor mange feil kampen igjennom, og alt for mange av spillerne våre som vanligvis holder et høyt nivå, svikter. Da blir det vanskelig å vinne kampen. Vi vet at vi på vårt beste er blant de beste lagene i serien, noe de to første kampene også har vist. Derfor er det skuffende at vi overhodet ikke får til noe i dag, presiserer Pedersen.

Da gjorde det han kanskje litt blidere til sinns at SIL leverte en langt sterkere 2. omgang etter en tordentale i garderoben, og at de med litt hell kunne greid å redusere forspranget hvertfall en gang. I stedet var det Mo som også etter pause kunne juble for en scoring, da Råde nok en gang var på farten i gjestenes felt. Denne gang var han uselvisk og serverte Marcus Westvik på blank kasse, som enkelt kunne fastsette sluttresultatet til 4-0 på en solrik og fin 1. mai-formiddag i jernverksbyen.

Sortland:Sortland (4-4-2): Fredrik Norum; Markus Aasland, Thomas Aloyseous, Mats Thorbjørnsen (Nicholas Knudsen fra 84. min), Bjørn Skog; Jonathan Barlow, Marius Jørgensen, Stefan Jensen (Espen Ellingsen fra 60. min), Truls Knudsen (Torjus Nikolaisen fra 71. min), Per Eirik Karlsen; Anders Jørgensen

Gult kort: Niklas Bakksjø og Cato Jørgensen (Mo)

Spillerbørsen:

3 poeng: Marius Jørgensen

2 poeng: Stefan Jensen

1 poeng: Jonathan Barlow