Linda Odinsen er født i Bodø, men bodde mange år i Sigerfjorden i Sortland. Etter hun gikk ut av musikklinja ved Sortland videregående i 2008, gikk veien videre til Folkehøgskole i Hønefoss og deretter til Nordisk Institutt for scene og studio i Oslo.

Senere tok hun bachelorgraden i musikk ved Universitetet i Wolverhampteon. Odinsen satser for fullt på musikken og er i dag vokalist i progrockbandet IO Earth, som har base i Birminingham i England.

Pinseaften opptrådde Odinsen og bandet hennes på The Crescent theatre i Birmingham, i forbindelse med IO Earths nye plate, som har fått navnet "New World".

I forbindelse med konserten var det hyret inn orkester med blåsere og strykere, kalt "IO Earth & The orchestra of Sound & Emotion, heter det i en pressemelding.

"Utfordrende, vakkert og spektakulært", var noen av uttrykkene som publikum brukte for å beskrive konserten. En rekke fans fra både Norge, Sverige, Nederland, Tyskland og USA hadde reist til Birmingham for å overvære konserten. Ifølge pressemeldingen har IO Earth, stadig presset grensene med sin eklektiske blanding av musikk og følelser. Musikkstilen til bandet kan minne om band som TOTO, YES og Dreamtheater. Dobbeltalbumet "New World" er bandets andre utgivelse etter "Moments", som kom i 2012.

En smakebit fra det nye albumet finner du her.