Etter at villaens eier og idégründer, Ola Henriksen, døde i en tragisk trafikkulykke i 2011, ble villaen lenge liggende uferdigstillt i Melbu havn.

Hans tyske kompanjong Christoph Segelitz overtok huset og solgte det til gründeren Per-André Wiberg, som holder til i Bergen.

Wiberg har etablert firmaet Flytende Bolig AS, og han har lenge hatt en drøm å introdusere flytende boliger, som en løsning på plassproblemene mange norske byer opplever, skriver nettstedet Boligmani.

Villaen er den første ferdigstilte boligen gründeren legger ut for salg. Det understrekes at dette prosjektet er i privat regi, men at villaen er ferdigstilt av Wibergs firma Flytende Bolig AS.

Romslig

Boligmani skriver videre om huset at det går over to plan, som til sammen utgjør 220 kvadratmeter. Det inneholder seks soverom og tre bad, og fungerer som en helt normal helårsbolig. Slik boligen står i dag har den landtilkobling på vann og strøm, og om bord finnes et renseanlegg som renser all septikk.

– Boligen kan enkelt gjøres selvforsynt med energi om man ønsker det. Det betyr at huset kan fungerer som en flytende liten øy hvor man ikke er avhengig av landtilkobling. På de nye flytende boliger som lanseres til høsten blir det utstrakt bruk av fornybar energi. Det blir både landtilkoblng og mulighet for å være selvforsynt. Miljøaspektet er viktig for oss og blir tatt på alvor. Teknologien finnes og det har alltid forundret meg hvor kommersielt tilgjengelig den må være før den blir tatt i bruk blant folk flest. Det finnes så mye spennende om man undersøker litt, sier Wiberg til samme nettsted.

– Drømmehus

«Drømmer du om å våkne en morgen, trekke inn frisk sjøluft mens du nyter frokosten til lyden av bølgeskvulp? Den flytende villaen er et sjøparadis med ubegrensede muligheter. Lys, sol, sjø, utsikt og frihet er nøkkelfaktorer. Du velger selv beliggenheten, da den er flyttbar og du får både hus og hytte under samme tak.» Slik innledes annonsen på nettstedet finn.no.