I april kjøpte Minbygg entreprenør AS golfbanehuset på Kjerringsnes. Her skal de åpne butikk.

Minbygg entreprenør AS er et enkeltpersonforetak med to ansatte, Mindaugas Remeikis og Arvydas Varabauskas. For tiden holder de på med renoveringen av Lundegården i Sortland.

Åpner butikk

I lokalene i Kjerringsnes har de tenkt å åpne butikk. Lokalet skal bli delt i to, der den ene siden frisørsalong og systue, som konene til Remeikis og Varavauskas skal drive.

– Den andre delen av lokalet skal vi selge forkjellige type møbler og skyvedører, sier Remeikis.

Med renoveringsprosjektet på dagen har de liten tid butikken, men de håper å åpne før året er omme.

– Det blir vanskelig å jobbe når vi har andre ting vi må gjøre, så akkurat nå jobber vi med dette på kveldstid, sier Remeikis.

Hjelper venner

Remeikis og Varabauskas, som begge opprinnelig er fra Litauen, har bodd i Norge sammen med familiene sine i fem år. Med entreprenørfirmaet og den nye butikk håper de på å hjelpe venner fra hjemlandet.

– Det er bare oss to som er fast ansatte i Minbygg entreprenør AS, men vi leier inn folk fra Litauen, sier Remeikis.

Alt du finner av møbler i butikken, vil stamme fra Litauen. Remeikis og Varabauskas har nemlig venner som lager det meste.

– Vi har noe originalt å selge, sier Remeikis.

–Positivt at det drives handel

Tidligere eier, Torgeir Aarhuus, er glad for at det på ny blir handel på Kjerringnes.

Aarhuus er én av fem arvinger til hus, butikken og smørehallen som ligger vegg i vegg ved Golfbanen på Kjerringnes. Eller rettere sagt; golfbanen ligger ved den gamle butikken.

– Huset ble oppført i 1852. Etter det jeg kjenner til drev bestefaren min butikk der. Han giftet seg med ei fra Ellingsen-slekta, og da fikk de overta butikken fra en annen i den familien som også hadde drevet butikk der før, sier Torgeir Aarhuus.

Han synes det er positivt at det igjen blir handel i lokalene.

– De som har kjøpt virker seriøse og som om de har en plan bak kjøpet. Inntrykket mitt er veldig positivt, sier Torgeir Aarhuus.

Livsverk

Faren hans, Odd Aarhuus, drev butikken der så lenge helsa holdt – fram til 1985. Da hadde han flyttet butikken fra selve hovedhuset og bygd ut en del av butikken.

– Det skjedde på begynnelsen av 1970-tallet. Noen få år senere ble den andre delen av butikken bygd ut – det som nå er kafeen til golfklubben, forteller Torgeir.

På begynnelsen av 1980-tallet ble smørehallen bygget ut.

– Da hadde vi allerede hatt bensinpumper i flere år. Stasjonen var privateid, men gikk under Statoil-navnet.

Holdt liv i butikken

Da Odd Aarhus ble syk i 1985, fortsatte kona Ruth å drive butikken. Hun drev den fram til 1995. Året før var det bygget ny vei gjennom Kjerringnesdalen. Butikken på Kjerringnes ble dermed en avstikker fra hovedveien.

– Vi snakket om å flytte virksomheten til der YX-stasjonen er i dag, men mamma var såpass opp i årene at planen ble skrinlagt og butikken nedlagt, forteller Torgeir.

Ruth drev butikken fram til desember i 1995.

– Pappa døde i august samme år. Mamma ønsket ikke at han skulle se livsverket sitt bli nedlagt, så hun holdt drifta gående, og noen måneder etter hans død la hun ned butikken, forteller Torgeir.