Dansegallaen i regi av SOIF ble første gang arrangert i 2012 og ble raskt veldig populær. Det toppet seg i 2013 med 650 personer innom Skånlandhallen. Nå nøyer man seg med rundt 600.

– 650 gjorde at det nesten var litt for fullt. Publikum krever sitteplass og rom for å danse, sier Dag-Jøran Olsen, som hele tiden har vært ansvarlig for arrangementet.

Med seg har han en kjerne av medarbeidere som har hovedansvaret, mens rundt 40 personer stiller når gallahelga kommer.

Blant landets beste

Populariteten og omtalen av arrangementet fanget oppmerksomheten i magasinet De Danseglade. I fjor sendte man en anmelder til Evenskjer. Og det var ikke måte på positivitet.

– Han vurderte oss på 12 punkter og ga oss 11 seksere. Det handlet blant annet om renhold, service, dansegolv, camping, mat og lydnivå. Den ene femmeren kom på parkeringen. I år er parkeringsområdet utvidet, så en anmeldelse nå ville kanskje gitt bare seksere, smiler Olsen.

Hålogaland dansegalla var en av 150 anmeldte arrangementer i magasinet. Og endte opp i en superfinale av tre arrangører. Men det ble ikke topplassering.

– Det hadde vi heller ikke ventet. Vi er for små og ukjente for landet for øvrig. Jeg er mest stolt av de 11 sekserne i anmeldelsen, sier han.

Stil og eleganse

Årsaken til suksessen, til de mange positive tilbakemeldingene og til at folk strømmer til igjen og igjen, er ifølge Olsen helt klar.

– Vi har vært tro mot konseptet fra dag én. I tillegg til gode artister betyr det stil. Framfor alt stil, sier han.

Den ønskede stilen og elegansen konkretiseres blant annet i hvite duker på bordene. Tøyduker, må vite.

– Alle medarbeiderne er uniformerte, både servicepersonell og vakter, de sistnevnte i svarte dresser, sier Olsen.

– Da vi første gang skulle arrangere dansegalla ville vi gjøre noe spesielt. Og da ble satsingen på stil det vi valgte. Og nasjonale danseband, legger han til.

Tre artister

De første årene var to band hyret inn til å underholde. I år har man tre.

– Vi har alltid hatt kjent danseband/artister med oss, som Anne Nørdsti, Contrazt, Ingemars og Aristocats. I år har vi et av Sveriges mest populære band, Wizex, hos oss. I tillegg kommer Lasse Sigfridsson, han som startet Lasse Stefanz, og Aristocats, som stiller for andre gang, avslutter Dag-Jøran Olsen.