Kulturkonsulent Sindre Wolf synes det er spennende at bygdekinoen viser enda ei side, når Demensteamet har valgt å markere demensdagen med kinofilmen «Still Alice» på onsdag.

«Still Alice»

– Når man får denne store filmen i forbindelse med demensdagene, så er det bra. Det er spennende med en underholdningsfilm som tar opp et spesielt tema, og som kan bevisstgjøre publikum, sier Wolf.

Han er glad for at kinoen på denne måten får en litt annen rolle enn ren underholdning.

– Dette er en film som er viktig å se for folk som ikke helt har begrep om hvordan den type sykdommer kan ramme, sier han.

Wolf er åpen for at det også kan bli andre temaer omkring filmer som blir vist i forbindelse med bygdekinoen på samme måte som dette.

– Vi er åpen for forslag, gjerne på bygdekinoens facebookside, sier han.

«Still Alice» hadde filmpremiere i februar. Skuespilleren Julian Moore spiller alzheimerrammede Alice Howland. En rolle hun fikk den prestisjetunge filmprisen Oscar for i Hollywood. Filmen skildrer en kamp for hele familien, hvor de får sine sterke bånd testet. Alice sin voksne datter spilles av Kristen Stewart som er mest kjent som Bella Swan i Twilight-filmene.

«Bølgen»

Wolf vet at det er mange som gleder seg til å se den store norske filmen «Bølgen».

– Den kom på kino i august, og skal være den største norske katastrofefilmen så langt. Den er lagt opp til å være litt spektakulær med stilige scener og litt action. Handlingen spinner seg rundt at store fjellmasser raser ut i Geirangerfjorden med en påfølgende tsunami som velter seg 85 meter opp på land, referer Wolf.

Produsent Martin Sundland har forberedt filmprosjektet i seks-syv år, helt siden han første gang hørte om raset i Tafjord i 1934. Konseptet i filmen er at dette skjer igjen.

I hovedrollene er det kjente norske skuespillere som Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp og Arthur Berning.

Karsten og Petra

Det er også store forventninger til barnefilmen «Karsten og Petra på safari».

– Bøkene har vært veldig populære i barnehagen, og det er masse barn som har et forhold til bøkene som filmen er basert på. Det er oppfølgeren til filmen «Karsten og Petra blir bestevenner», sier Wolf.

I hovedrollene spiller skuespillerne Thorbjørn Harr og Janne Formoe.

Som vanlig er det ungdomsklubben Disco Duck som står for salget.

– Det blir popcorn og annet som trengs for at folk skal få kose seg med underholdninga, avslutter Wolf.