Styret i Sortland Havn KF har ansatt Geoffrey J. Armstrong som ny havnesjef.

Han starter i stillingen 1. januar neste år.

– Solid ledererfaring

Armstrong er jurist og kommer fra stillingen som assisterende rådmann i Volda kommune.

Han har omfattende erfaring fra både statlig, kommunal og privat sektor. Armstrong er oppvokst i Tromsø, men har mesteparten av sin arbeidskarriere fra Bodø, skriver Sortland Havn KF i en pressemelding.

Styreleder Willy Bowitz forteller om mange gode søkere og at havnestyret er meget fornøyd med at Armstrong har takket ja til jobben.

– Hans brede organisasjonsmessige bakgrunn, solide ledererfaring og innsikt i kommunale politiske prosesser vil komme meget godt med i den videre utviklingen av Sortland Havn KF. Jeg har god tro på at den nye havnesjefen og styret, i samspill med de øvrige ansattes havnefaglige kompetanse og erfaring, skal kunne utvikle strategien fremover slik at havnen styrker sin posisjon som det regionale knutepunktet vi mener den er, sier Bowits i pressemeldingen.

Les også: Andværing tilbys havnesjefstillingen

– Sentral i sortlandssamfunnet

Geoffrey J. Armstrong selv er klar for å utvikle havna.

– Jeg gleder meg til å overta roret og til å ta fatt på nye spennende oppgaver. Havnen har en sentral plass i utviklingen av sortlandsamfunnet, og det er viktig at man tar hensyn til de mange interessene som møtes i skjæringspunktet havn – bysentrum, sier han.

Armstrong mener det er av avgjørende betydning for havnas framtid at virksomheten får tilstrekkelig med arealer for å videreutvikle driften.

Han gleder seg også til å samarbeide med alle aktører for å sikre en framtidsrettet og god utnytting av Sortlands sjøområder.

– Dette er svært meningsfull virksomhet for meg, og jeg gleder meg til både den daglige driften og det strategiske utviklingsarbeidet, sier Armstrong.