Bonde Jørgen Hesten i Lødingen Vestbygd driver et lite bruki bygda. Der har han blant annet hester. Nå vil han i tillegg til hest ogsådrive med elg (!).

"Håndtam" elg

- Vi vil starte en liten elgfarm, med to voksne dyr, ogmaksimalt fire dyr til sammen. Planen er at det skal være helt"håndtam" elg, og det har jeg selv opplevd i en elgfarm i Sverige. Detvar en helt spesiell opplevelse. Jeg er vant med dyr gjennom hele mitt liv, men denne opplevelsen var helt spesiell for meg, sier Hesten. Mangeopplever ro sammen med dyr, forklarer Jørgen Hesten, som mener et møte med elg på nært hold vil være topp for blant andre turistene.

Turisme og omsorg

I Vestbygda satses det nå på blant annet turisme, og i denforbindelse er det Jørgen Hesten ønsker å se nærmere på mulighetene for å fåtil en egen elgfarm.

- Vi tror det sammen med andre ting vil bidra til å trekkefolk til regionen. Vi er bestemt på at det dersom myndighetene gir mulighet fordette så vil vi satse. Gården står på flere ben, gjennom driften av den, litt fiske ogi tillegg et opplegg som heter "Inn på tunet". Det handler om omsorgsarbeid,forklarer Hesten, som selvsagt har hester på gården.

Sau, kyr, hest og elg

Der har bonden også 50 vinterforet Gammel norsk spelsau, ogto nordlandskyr.

- Vi har et godt samarbeid med reiselivsnæringen i Lødingen,og jeg tror at vårt bidrag vil kunne styrke næringen i hele Vesterålen. Vi måsende opp noen "baller", og se hvilke vi klarer å fange. Jeg tror dette kan bliveldig bra, sier Jørgen Hesten.

Vestbygdbonden er en av rundt 30 personer innenfor privat ogoffentlig sektor som mandag samlet seg på Sortland for å diskutere tanker rundtet prosjekt som gir mulighet for å reise ut i Europa for å utvikle gode idèer.