VOL-redaksjonen mottok en noe uvanlig telefon og e-post lørdag kveld, men når Sjøforsvarets Kystvakt kommer med en henvendelse tar vi det normalt for god fisk. Selv om historien som vaktsjef Jonny Roaldsand forteller nesten er for god til å være sann:

- Under patrulje i Sortlandssundet lørdag formiddag observerte vaktsjef noe som ikke er hverdagskost i kikkerten: En liten modellskøyte som seilte så stolt, midt ute i Sortlandssundet, langt fra nærmeste bebyggelse, skriver han til VOL.

Roaldsand kan fortelle at bordingsbåt ble bemannet og satt ut. Og kunne bekrefte at det var en flott modellskøyte som etter forholdene var i meget god stand.

- Modellbåten er laget med mange flotte detaljer. Det er lett å se at det er lagt ned betydelig med arbeidstimer i bygging av båten, beskriver kystvakta.

Roaldsand og kollegene antar at noen har lekt med båten i fjæra et sted, for så å oppleve at de mistet den - eller at floen kom. Men KV Nordkapp vil gjerne gjøre godt igjen:

- Det er ønskelig å komme i kontakt med den som eier båten, slik at den rettmessige eier skal få den flotte båten tilbake, skriver Roaldsand.

Vet du hvem dette er sin modellbåt?

Kontakt VOL på red@vol.no eller 76 12 02 00 - så formidler vi kontakt med KV Nordkapp.