Hope er skuffet over Høyre

Varaordfører i Hadsel, Inger Hope er svært skuffet over at konsekvensutredning i LoVeSe ble ofret av Høyre i regjeringssonderingene. Nå krever hun et milliardfond som kompensasjon.
Inger Hope, Hadsel Høyre
(Foto: Knut Ivar Aarstein)

Inger Hope, Hadsel Høyre Foto: Knut Ivar Aarstein

Inger Hope har med et innlegg på sin facebookprofil åpnet for å vise sin skuffelse over resultatet av regjeringssonderingene som har pågått de siste ukene. Etter at det mandag ble klart at det ikke blir konsekvensutredning for oljeleting i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, er Hope, som så mange andre Høyre- og FrP-politikere i regionen, skuffet.

«Ofret på regjeringens alter»

«Lofoten og Vesterålen er igjen ofret på regjeringens alter. Det er miljøverorganisasjonene og minipartiene som kan juble. Vi har tapt vår viktigste sak vi gikk til valg på. Er det verdt det? Tiden vil vise..», skriver Hope på facebook.

Videre utdyper hun at hun synes det er vanskelig å glede seg over de andre sakene Høyre har fått gjennomslag for, fordi skuffelsen over at det ikke blir konsekvensutredning er for stor.

Når VOL er i kontakt med Hope onsdag har hun fått det hele litt på avstand.

- Det går bedre i dag, men jeg skal ikke legge skjul på at det var en gedigen skuffelse på mandag. Nå har jeg fått sett på avtalen som har blitt undertegna, og nå skal vi brette opp armene og gjøre det beste ut av det, sier hun.

Krever milliardfond

Hope ønsker på facebook svar på hvordan man skal kunne holde på ungdommen de neste fire årene, og hvilke kompetansearbeidsplasser man kan tilby de unge. Hun mener at en kompensasjon må til, og et minimum bør være et milliardfond for utvikling og nyskaping av arbeidsplasser i regionen.

- Vi forventer nå en diger kompensasjon i form av et investeringsfond. Dette fondet vil nok ha noen føringer for bruk, men må gå til noe som går konkret på utvikling av næringslivet og infrastruktur. Det er jo mye positivt som skjer i regionen, vi har et oppegående næringsliv, men vi forventer noe i samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partiene om oppdrett og fiske. Det har vært et satsningsområde i Lofoten og Vesterålen. Nå må vi få ta i bruk arealene i sjøen når vi ikke får ta opp oljen. Blant andre Nordlaks har et enormt behov for vekst. Vi forventer noen sånne politiske signaler nå, sier Hope.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Inger Hope mener oljeutredning ville føre til mange arbeidsplasser i regionen. Nå vil hun ha milliardfond for utvikling av arbeidsplasser.
(Foto: Statoil)

Inger Hope mener oljeutredning ville føre til mange arbeidsplasser i regionen. Nå vil hun ha milliardfond for utvikling av arbeidsplasser. Foto: Statoil

Leses nå:
Nyheter

Mikael fra Melbu fikk en sprø idé før påske:

Lagde musikkvideo inspirert av «Beauty and the beast» med familien i påskeferien

En spontan idé før påske ble til en storslått musikal-video filmet på Hadseløya.

Har samlet inn 60.000 kroner til kampen mot trafficking

Om få uker skal Ida Alexandra Claussen (28) løpe maraton i Hellas. Formålet er å samle inn penger til anti-trafficking-organisasjonen A21, og så langt har sortlendingen samlet inn 60.000 kroner.

Politiet etter fire husbranner i Bø siden nyttår:

– Foreløpig ingen grunn til å tro at det er en sammenheng

På fire måneder har fire hus brent ned til grunnen i Bø. Politiet sier at de foreløpig ikke har noen mistanke om at det er en sammenheng mellom noen av brannene.

Snø på Gardermoen skaper forsinkelser og innstilte fly

Østlandet er rammet av snøfall mandag morgen og formiddag. Det skaper forsinkelser i flytrafikken over hele landet.