- Det erhelt eventyrlig! Det startet med at vi fisket over 600 tonn den første uka på femukersturnusen.Noe slikt har jeg aldri hørt om før. Etter å ha levert den fangsten gikk vi utog fylte båten igjen. Nå er vi på tur til land for å levere på nytt. Det betyrat vi har fisket rundt 1250 tonn torsk på 23 fiskedøgn, og det tror jeg ganske sikkermå være norsk rekord. Det utgjør faktisk en tredjedel av hele torskekvota på3200 tonn, sier Rino Grande fra Myre til Vol.

Fangstmaskin

Den nyefangsmaskinen til Havfisk ASA, ”Gadus Poseidon”, ble satt i fiske påettersommeren. Nå er de fleste barnesykdommene ryddet av veien og båten harfått vist sitt sanne potensial etter å ha satt en eventyrlig rekord på bare 23fiskedøgn. Fangsten tilsvarer en verdi på 19-20 millioner kroner.

- Jeg erklar over at det kan høres mye ut for mange, men båten har en enormproduksjonskapasitet i forhold til det som er vanlig. Vi sløyer 6-8 tonn itimen, og mens fisken venter på innfrysing ligger den nedkjølt i 18 vanntankersom hver tar 1400 kilo, noe som tilsvarer en runde på ”frysa”. På den måtenopprettholder vi topp kvalitet til tross for store fangster, sier Grande.

Topp kvalitet

Han sier atdet tidligere har vært tatt opptil 11-1200 tonn på en tur (5 uker), men at detaldri har vært fisket så mye på bare 3,5 uker. Prøver av den leverte fangstenviser i følge Grande at de greier å holde ypperlig kvalitet på fisken.

”GadusPoseidon” er den første i rekken tre nye trålere som Havfisk nå får bygget.Sist lørdag ble byggenummer to, ”Gadus Njård” døpt i Stamsund. Denne båten ernå på tur på feltet med Helge Larsen fra Melbu som sjef i rorhuset.

Godt fornøyd

DriftsdirektørAri Josefsen i Havfisk ASA er godt fornøyd med at ”Gadus Poseidon” nå begynnerå fungere som planlagt.

- Vi har nåfått gjort unna det meste av justeringer, og alt begynner å fungere. Vi harlettet arbeidet for fiskerne om bord og skapt arbeidsplasser vi er stolte av.De tyngste løftene er automatisert med roboter og folk jobber mye lettere ennfør, sier Josefson til VA.

”GadusPoseidon” er nå på tur sørover fra Barentshavet og regner med å være oppunderland torsdag morgen. Det er grunn til å tro at mannskapet ser frem til hvileetter en slik økt, men det er ikke mange forunt å få være med på slike turer.Det blir penger av det.