- Dette erkjempehyggelig for utviklingen av reiselivet både i landsdelen og nasjonalt,sier prosjektleder Einar Lier Madsen.

Prosjektet har til nå vart i fem år, og støtten som nå er gitt fører til at man kan videreføre forskningsprosjektet i nye tre år. Rundt 40 forskere er med i forskningprogrammetsom er finansiert av Forskningsrådet med 20 millioner kroner. Desamarbeidende institusjonene bidrar med nesten like mye.  Opplevelser inord har vart i fem år. Nå er prosjektet evaluert og har altså fått tre nye år.

- Det viser at vi hargjort en god jobb i forrige prosjekt. Det viser også at det er mulig å skape etgodt samarbeid både mellom akademiske institusjoner og mellom oss ognæringslivet, sier dekan Bjørn Olsen på Handelshøgskolen i Bodø ved Universiteteti Nordland.

Handelshøgskolen er vertsinstitusjon mensNordlandsforskning har prosjektledelsen. Forlengelsen av prosjektet har storbetydning både for reiselivet og forskningsinstitusjonene, sier forskningslederEinar Lier Madsen ved Nordlandsforskning.

Forskningeni Opplevelser i nord har to hovedtemaer:

  1. Å skape attraktive og bærekraftige opplevelser iNord-Norge

  2. Å øke bedriftenes verdiskaping

- Vi skal fortsette å forske på disse områdene, og itillegg øke innsatsen for å få kunnskapen ut til næringen, sier Einar LierMadsen.

På de fem årenesom har gått ser han blant annet at lokal mat har fått en større plass ireiselivet. Dette er et tema forskerne vil jobbe mer med.

- Vi inngår også et samarbeid med cruisenettverk oghavner i nord for å se på verdien av cruisetrafikken, sier han.

Roger Johansen, som leder NordNorsk Reiseliv sittbodøkontor, mener det er svært viktig at Opplevelser i nord forlenges.

- Det er kjempeartig. Vi har opplevd at reiselivet iNord-Norge har fått et kompetanseløft gjennom dette programmet.