– Bø er i høyeste grad en utkantkommune i Nordland, men kommunen har vist at dette er et tiltak som prioriteres, og har bevilget kr 1.000.000 for å få prosjektet realisert. Gode telekommunikasjoner er en viktig forutsetning for å opprettholde og kanskje øke bosettingen. Selv om dette er utkantområder og det ikke bor så mange mennesker der, har det enkelte individ de samme ønsker om å få delta i den teknologiske utviklingen, og å ha mulighet til å kommunisere med omverdenen på som folk i mer urbane strøk.

Det kommer frem i et brev sendt fra fylkeskommunen til Bø kommune.

I begrunnelsen for vedtaket heter det at: «Bredbåndsdekningen i de omsøkte områdene er dårlig, og til dels fraværende, men det er ikke økonomisk forsvarlig med en fiberløsning til så grisgrendte og vanskelig tilgjengelige områder.

Med denne løsningen som gir 4G+ får disse områdene dog en meget god mobildekning, samt tilfredsstillende bredbåndsdekning via mobilnettet.»

Samlet kostnad er på 2,3 millioner kroner. Vedtaket om delfinansiering står ved lag frem til 30.06.2017. Dersom fylkeskommunens andel inne denne perioden ikke er kommet til sluttutbetaling, vil den bli trukket tilbake uten varsel.