Den 68 år gamle MF Børingen ble lørdag hevet etter å ha ligget i to år delvis nedsunket ved Hjartøya utenfor Bergen.

Det skriver BT.no.

Vil starte kystlag

Utflyttet bøfjæring Elling Ellingsen har tatt initiativ til å berge ferga, og han vil starte et kystlag som kan overta og sette istand den gamle bøferga.

Facebook-gruppa hans Redd Gamle Bøferga - MF BØ har i skrivende stund 623 medlemmer.

Ifølge Ellingsen var MF Bø, som den het i starten, den første bilferga mellom Bø og Hadsel. Ferga ble bygget i 1948 av E. Moen Båtbyggeri AS i Risør for Vesteraalens Dampskibs Selskap (VDS).

Den gikk mellom Straumsnes - Snarset - Guvåg - Sandnes og Stokmarknes frem til 1968, da den ble byttet ut med en ny ferge som fikk navnet MF Bø.

Den gamle ferga byttet da navn til MF Stokmarknes og ble satt i ny rute mellom Stokmarknes - Kaljord - Lokan i ett års tid.

Kan bli hugget opp

Senere ble ferga satt i rute i Finnmark for Troms Fylkes Dampskibsselskap AS (TFDS). Fra 1972 på strekningen Brøstadbotn - Langhamn (Dyrøysund) og senere fra 1972 - 1978 på strekningen Rotsund - Havnnes - Klauvnes - Flåten.

I 1980 ble det slutt på fergetrafikk da ferga ble solgt fra TDFS. Etter mange eirskifter ble den i 2009 solgt til Hjartøy Entreprenørforretning AS. Den har siden blitt brukt som arbeidsbåt for firmaet til den delvis sank ved kai i Møvik utenfor Bergen for to år siden.

Eierne av ferga opplyser at den vil bli hugget om ingen interessenter kommer på banen.