- Vi kjører ørnesafari på vinterstid,  fugle- og fjordsafari på sommerstid. I den forbindelse har vi kjørt med småbåter, men kapasiteten blir for liten på grunn av større pågang.  På den måten kommer vi raskere frem og får gitt kundene et mye bedre tilbud, forteller Ann Karina Jakobsen ved Sjøhuset på Yttersiden på Ringstad.

Kommer raskere frem

Hun forteller at en RIB-båt er et mye mer egnet fremkomstmiddel fordi man kommer fort rundt i skjærgården i Vesterålen, samt ut til naturperler som Gaukværøya eller Trollfjorden.

- Markedet for havbaserte opplevelser er stort, og da er det viktig å ha et godt og raskt framkomstmiddel.  Vi kommer til å satse ekstra på fuglesafari fremover, kombinert med tur til Hellfjord eller Stokmarknes, samt Trollfjordturer. RIB-båten kan også være for bedrifter som ønsker oppleve noe spesielt. Å kjøre RIB-båt er spennende og man kommer fort fram , sier Jakobsen.

Stor etterspørsel

I sommer blir det derfor faste ørnesafariturer, innom Stokmarknes, Hurtigrutemuseet og oppleve Hurtigruta "life". Men det er slett ikke bare det som står på aktivitetsmenyen om litt, det gjør også en rekke andre naturbaserte opplevelser inkludert fotosafari, kajakk og fjellturer.

Huset på Yttersiden på Ringstad koordinerer sine aktiviteter med turoperatøren Hildreland AS, som skreddersyr aktiviteter til bedrifter og turoperatører.

- Etterspørselen etter faste turer til faste tider, er veldig store. Tilbudet på bookbare aktiviteter ikke så stort her i regionen,  så vi tror det blir et stort tilskudd til regionen. Vi planlegger også sykkelturer med transport fra Stokmarknes til Bø.

Vi ønsker å løfte kvaliteten på aktiviteten mer å tilby små grupper, firmagrupper, enn bare kajakk- og fjellturer. Målet er også å ta med grupper på tur, noe vi regner med at vi kommer til å merke på omsetningen, forteller Jakobsen.

Forandrer menyen

For dem som lurer på om det blir matservering hos sjøhuset også denne sommeren, er svaret ubetinget ja, men det blir noen justeringer.

- Vi endrer matkonseptet litt. Vi går for eksempel bort fra ala carte-meny, men tilbyr likevel flere matretter som fiskesuppe og bacalao, og ellers mye annet variert, forklarer Jakobsen. Brygge restauranten blir en møteplass for opplevelsessøkende, lokalbefolkning og fotointeresserte.