Årsaken til dette er at Vesterålskraft skal tilkoble den nye trafostasjonen og transformatoren, som skal sikre Bø en sikker og ogd stømrforskyning for fremtiden.

Stolpeskifte

- Samtidig som linja er spenningsløs vil det bli utført vedlikeholdsarbeid på 66 kV linja inn til Bø i Auenfjord. Her skal en stolpe skiftes, sier Kjetil Albrektsen, driftsleder og faglig ansvarlig i Vesterålskraft Nett AS i en pressemelding.

Dette betyr at Bøveien i Auenfjordbotn vil bli sperret under arbeidet. Det opplyses at en ventetid på inntil 20 minutter må beregnes, men at nødetatene vil bli sluppet forbi.

- Planlegger så lite utkobling som mulig

Nordre del av Bø, altså Rygge, Møkland, Utskår og Jennskaret, vil bli forsynt via 22 kV linje fra Sortland i perioden arbeidet pågår.

- Utkobling i forbindelse med vedlikehold fører til KILE kostnader (kvalitetsjustert inntektsramme for ikke levert energi, NVE bestemte kostnader for selskapet. Derfor planlegger vi med så lite utkobling som mulig i forbindelse med arbeidet i nettet, men i denne omgangen er det ikke mulig å få gjort arbeidet med spenning på, avslutter Kjetil Albrektsen.