- Dette er helt utrolig! Det er det beste som har hendt oss! utbyter en gjeng ungdommer mens de hopper opp og ned på backstageområdet i Bøhallen.

Da en enstemmig jury kåret The Troublemakers fra Ofoten til vinnere av årets rockemønstring under Rock Mot Frafløtting, var det til et gigantisk jubelbrøl fra bandet fra Ofoten.

- Skikkelig stor bonus

De har bare spilt sammen siden juletider. Da de meldte seg på rocemønstringa til Rock Mot Frafløtting var det ikke med særlig tro på å vinne.

- Vi hadde trodd Hellflower skulle vinne, de likte vi veldig godt. Vi spiller mest for å ha det gøy, å vinne er bare en skikkelig stor bonus, sier de til VOL etter å ha mottatt prisen lørdag.

De forteller at de spiller en blanding av metal, rock og folk. Foreløpig går det i coverlåter av store helter som Iron Maiden og samiske Intrigue – men de er allerede i gang med å skrive egne låter.

Heavyjoik

De er mellom 12 og 15 år – vokalist Inna er yngst med sine 12 år – og de går alle fem på Evenes, Tjelsund og Skånland kulturskole. De sender en stor takk til musikklærer Jonas Joakimsen.

- Uten han hadde ikke dette skjedd, sier ofotingene.

Inna er samisk og russisk, og imponerte stort da hun joiket på Intrigues Orbina - noe også juryen berømmet i sin begunnelse.

Gjengen i The Troublemakers innrømmer at dette ga mersmak.

- Dette er slett ikke det siste dere ser av oss, sier de.