Bent Bakkan, som er medie- og informasjonsansvarlig, orienterte om Folkeaksjonens arbeid. Forsamlingen var lydhør og kom med mange innspill.

Det ble vedtatt å stifte et lokallag i Bø, og et interimstyre ble valgt. I desember vil lokallaget holde årsmøte og det vil da bli valg på styre.

Sandra Borch i Troms Senterparti snur og sier nei til oljeåpning i LoVe-Se: Naturvernforbundet: - Viser at motstanden mot olje-åpning vokser Senterpartiets førstekandidat i Troms, Sandra Borch, sier i et intervju med NRK Troms i dag at hun har snudd og er imot åpning av oljeleting utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette gleder naturvernerne. Fornøyd Bakkan

Bent Bakkan er nå fornøyd med at Bø har et eget lokallag.

- Det har vært mange medlemmer i Bø, men først nå vi har fått et lokallag opp å gå. Nå har vi noen som har sagt seg villig til å sitte i et styre og da får vi det til.

I desember vil altså årsmøte avholdes og styre bli valgt.

Arbeiderpartiet i nord er fortsatt uenige om oljen I helga hadde Arbeiderpartiets fylkesstyre i Nordland samling i Tromsø. De diskuterte blant annet om hvor vidt det var mulig å komme frem til et felles standpunkt om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. De klarte de ikke. - Rett fokus

Bent Bakkan har tro på lokallaget og mener det er viktig å ha rett fokus i kommunikasjonen utad.

- Da jeg gikk inn i dette for flere år siden var jeg opptatt av hvordan vi ordla oss. Vi skulle ikke være mot oljeboring, men heller ja til et oljefritt område, sier han og utdyper.

- Jeg er for grønn næringsutvikling. For å få det til må vi vekk med blokkeringen som håp om oljerikdom er for oss her i nord, men også de ellers i landet. Den begrenser utviklingen. Om en fortsetter å tro på at oljerikdommen kan vokse videre inn i himmelen blokkerer den for utviklingen. Om vi bruker pengene som i dag subsidierer oljenæringen inn mot andre næringer, som fornybar energi , kan vi få den utviklingen på nye næringer. Der ligger det mange fantastiske muligheter, sier Bakkan.