- Folk i Bø er rause og stiller opp for hverandre. Det mener jeg er en god egenskap vi må dra bedre nytte av, uttrykte Pedersen

Under orienteringen i kommunestyret torsdag, lanserte han et nytt forslag han håper både politikere og andre tar tak i.

- Dersom man kan låne bøker på biblioteket, mener jeg det må være mulig å låne ut personer også, sier Pedersen til VOL.

Fungere som ledsagere

Grunntanken med ideen, ifølge ordføreren, er at folk flest kan stille opp som ledsagere i sosiale sammenhenger for personer som enten trenger hjelp til å utføre noe, eller bare ønsker å være sosiale.

- De fleste av oss er slik laget at vi kvier oss for å spørre om ting vi er usikre på. Da er det fint å ha et system eller en liste med navn, der de som trenger hjelp kan få hjelp av andre. Eller det kan være så enkelt som at noen har behov for noen å gå på kino sammen med, forklarer han.

- Lar meg gjerne låne ut

Forslaget så ut til å skape begeistring hos flere av medlemmene i kommunestyret.

- Dette var en god ide. Jeg lar meg gjerne låne ut, uttrykte Gøril Karlsen fra SV.

Begeistret var også  Synnøve Solsem Olsen Solem, men hun mente at frivillighetssentralen måtte på banen i forbindelse med ordningen.

- Det kan hende at de skal. Ingenting er bestemt når det gjelder formen og om de hunt skal organiseres via frivilligsentralen eller andre. Formålet mitt med utspillet er bare å få det ut. Hvordan det skjer i praksis, skal ikke jeg legge meg bort i. Det viktigste at det blir en debatt og at det skapes engasjement rundt dette, forklarer Pedersen til VOL.