– Bygget er fortsatt til salgs, men det har vært del seriøse interessenter som også er lokale. Ett par av interessentene virker oppriktig interesserte, sier Martin Tjærandsen Nord-Megler til VOL.

Coop Nordland

Næringsbygget på Straume, som blant annet huser Coop Prix, ble lagt ut for salg for rundt halvannen måned siden, med en takst på åtte og en halv million kroner.

Eiendommen eies i dag av Coop Nordland, som driver kommunens største dagligvareforretning, Coop Prix.

Flere andre bedrifter holder også hus i det 2.785 kvadratmeter store bygget, inkludert Taxi-sentralen, revisor, blomsterbutikk og naturterapi. I tillegg leies deler av lokalet ut til Bø kommune og Bø Revmatikerforening.

– Gunstig form for sparing

Tjærandsen har tidligere uttalt til VOL at bygget bør være et spennende salgsobjekt for flere næringslivsaktører på grunn av de høye leieinntektene.

–Langtidsleieavtalen med Coop Prix gjør bygget særlig interessant. Mange ser nok på det som en gunstig form for sparing, sier han.

Megleren vil ikke gå i detaljer om hvilke aktører som har meldt sin interesse, men han tror at den rette lokale kjøperen kan få mye ut av eiendommen.

– Vi ser for oss at en lokal kjøper kan utnytte eiendommen mye bedre enn eksterne og kanskje også tilføre lokalsamfunnet noe mer enn det som er der i dag, sier han.

Lang prosess

Eksakt hvor lang tid det kan ta før bygget blir solgt, er ifølge Tjærandsen vanskelig å si.

– Når det gjelder salg av næringsbygg kan det variere veldig. Det kan ta alt fra to uker, via tre måneder til halvannet år. Det er ofte en modningsprosess. Vi må være tålmodige, slår Martin Tjærandsen fast.