- Vi har nå første sender på lufta. På grunn av behov for nærhet ved utprøving er denne senderen plassert på Steine i Bø. Dermed kan du nå høre Radio Bø på DAB i områdene Steine, Straume, Søberg og Skårvågen, sier styreleder i Radio Bø, Arne Osnes i en pressemelding.

Flere fordeler

Programleder for Radio Bø, Ted Ivar Paulsen, har tidligere uttalt at det er flere fordeler med å ha en DAB-sender på Steine.

- Da kan vi følge med på hvordan signalene oppfører seg. Vi kan jevnlig sjekke utstyret og se hvor langt vi når. Utstyret er helt nytt og inkluderer blant annet nye kabler og filter. Den største forskjellen er jo alt er digitalt. Signalene blir en del sterkere, men i motsetning til FM-signalene kan de ikke høres, fordi frekvensen er så høy, har han tidligere uttalt til VOL.

Betydelig dekning i år Radio Bø setter opp DAB-sender på Steine De to foreløpige DAB-senderne til radio Bø blir plassert på Storheia i Hadsel og på Steine i Bø.

Når den første senderen nå er på plass og i bruk, vil utbyggingen av DAB-nettet fortsette i 2017 og i 2018, i alle konsesjonsområdene, som i tillegg til Vesterålen inkluderer Lofoten og Ofoten.

- I løpet av 2017 regner vi med å ha betydelig dekning over DAB-nett i Vesterålen, og for noen områder i Lofoten og Ofoten, sier Osnes i pressemeldingen.

Tilpasser programinnhold Støtter opp om Radio Bø: Lytterne bidrar med DAB-penger Både privatpersoner og bedrifter ønsker å støtte Radio Bø i forbindelse med omleggingen til DAB.

Under utbyggingsperioden vil Rado Bø tilpasse og utvide programinnhold til å dekke også de nye områdene.

- Vi ønsker å lage gode lokalradiosendinger som er av interesse for lyttere i alle de tre regionene, understreker styrelederen.

Radio Bø kommer fortsatt til å sende på FM-nettet, så lenge myndighetene gir tillatelse til det. I tillegg til DAB og FM, er det også mulig å lytte til Radio Bø på nettet.