- Dette er en av de største næringssatsene som har vært i Bø. Dette initiativet viser at det også går an å ta sats i distriktsnorge, sier ordfører i Bø, Sture Pedersen.

I søknaden om næringslån i Bø kommune kommer det frem at paret søker om 500.000 kroner til kjøp av familiegården på Fjærvoll, og bygging av nytt løsdriftsfjøs med melkerobot.

Motstrøms

De vil videre samle all melkeproduksjon på Fjærvoll, samt øke besetninga. Husdyrdrifta i fjøset på Lynghaugen skal avvikles, og dagens løsdriftsfjøs på Fjærvoll brukes til kalver og kviger.

Formannskapet i Bø synes ideen fra det unge paret var såpass god at det bare var godord å høre.

- Det er veldig flott, men også motstrøms, at unge personer satser slik. Det er veldig bra, sier Gøril Ingeborg Karlsen fra SV.

- Fra meg av begeistring

Begeistret var også landbrukssjef Tor Andersen.

- Jeg er fra meg av begeistring over at noen satser på matproduksjon på land, sa han.

Ordfører i Bø, Sture Pedersen, mener at kommunen nå må bli enda flinkere til å løfte frem landbruk.

- Det kunne for eksempel vært artig å arrangere en landbrukskonferanse i Bø siden vi ligger så pass langt fremme, sier han.

I rådmannens innstilling, som ble enstemmig vedtatt, heter det for øvrig at søknaden er i tråd med formålet til Strategisk Næringsfond.

Det er ikke lagt inn egenkapital, men ifølge søker vil banken akseptere et eventuelt tilskudd fra Innovasjon Norge som egenkapital. Saken skal sluttbehandles i kommunestyret 11. mai.