For to uker siden ble hesten nummer to under et V75-løp i Harstad.

– Det er en veldig sterk plassering, sier Bente Berg i Stall Mårsund.

I tillegg til henne består Stall Mårsund for øvrig av mannen John Kjell og dattera Lena Mari.

Vant 50.000

Den familiedrevne stallen som er lokalisert på Mårsund i Bø, hadde et svært godt fjorår som var stallens beste noen gang. Hestene kjørte til sammen inn 377.000 kroner. Størstedelen av æren for det tilfaller nevnte Shocking Icon, som også har gjort det skarpt så langt i år.

I forbindelse med V75-løpet i Harstad vant Schoking Icon 50.000 kroner. Med seier ville summen blitt doblet.

– I V75-løp er det atskillig høyere premierer enn i andre hesteløp. Førstepremien er vanligvis på 100.000 kroner. Da blir det fort penger dersom mann vinner, sier Berg.

Veldig god form

Shocking Icon har tjent inn 126.000 i premiepenger så langt i år og har vunnet. Stall Mårsunds andre løpshest, Thai Quickstep, har tjent inn 27.000 kroner i samme periode. Det betyr en foreløpig premiepott på 150.000 kroner.

– Shocking Icon er i veldig god form om dagen. Han er frisk og ved god helse. Om halvannen uke skal han delta på V5 i Bodø. Nå har han hatt en velfortjent sommerferie og er forhåpentligvis uthvilt. Thai Quickstep har derimot vært en del syk og har ikke kunne konkurrert så mye. Vi har jobbet mye med å få den frisk, opplyser Berg.

Kan ikke starte alle løp

At Stall Mårsund skal gjøre det like bra som de gjorde i fjor når regnskapene gjøres opp på slutten av året, kan bli utfordrende. Men fordi det arrangeres løp året rundt, har teamet forhåpninger om flere seire.

– Vi håper i alle fall det. Dersom fungerer optimalt har vi tro på at det går veldig bra og at det kommer flere seire. Samtidig kan ikke hestene starte i alle løpene heller. Da tar vi livet av dem. Det er viktig at de får hvile inn i mellom også, understreker hun.

Selv om Stall Mårsund har fått en god slump penger etter gode resultater, understreker Bente Berg at det også koster å drive stallen.

– Det går mye penger ut også, blant annet til hestefor, utstyr og veterinær, sier hun.

Vurderer utlandet

Med tanke på Schocking Icons gode resultater, synes eierne at det er en fristende tanke å melde seg på konkurranser, inkludert flere V75, lenger sør.

–  Når man vinner en del premiepenger kan man konkurrere i tøffere selskap. Da vil det blir hardere å komme i mål, men man vil også kunne tjene mer. Vi har vurdert å konkurrere i Sverige, men det er langt å kjøre. Vi får se utenfor sesongen, sier Bente Berg.