Torfinn Johnsen og Lars Bakkejord-Johnsen fra Bø skytterlag har i helga deltatt på fire skytestevner sørafor, med Norma Open i Alfhallen og Oslo Open i Ekeberghallen som de største. Sistnevnte er Norges største innendørsstevne i skyting, med 1100 deltakere.

Etter en dårlig dag på standplass fredag, leverte far og sønn langt bedre resultater lørdag.

– Målet var 242 på begge, jeg hadde 244 poeng på Oslo Open og 243 Norma Open. Jeg ligger et stykke unna de aller beste, men er veldig godt fornøyd, sier Torfinn til VOL.

Med 249 poeng skjøt Lars seg til finale i Oslo Open. Der endte 17-åringen på en solid tredjeplass i juniorklassen, som hadde rundt 100 deltakere. Det med 353 poeng, bare 0,5 poeng bak vinneren.

– Det er de beste i landet som deltar på disse stevnene, det er som en miniutgave av Landsskytterstevnet. Han leverte veldig bra skyting, sier pappa Torfinn stolt.

Skytetalentet fra Bø går til daglig på Meråker videregående skole, som er den eneste offentlige skolen i Norge med egen skytterlinje. Linja er rettet mot de beste utøverne i landet, og er et samarbeid med Olympiatoppen.

– Han har gjort det bra lenge, men det største steget får han over nyttår, når han skal over i seniorklassen. Det ser ut som om han tar nivået ganske bra. Når du går på idrettslinje med skyting hver dag, kommer det også resultater etter hvert, sier Torfinn.

Tor-Erik Iversen fra Melbu tok seg nesten til finale i Oslo Open med 17.-plass og 247 poeng i klasse 5. De 15 beste gikk videre til finalen.

Lars Bakkejord-Johnsen fra Bø satser innen skytesporten, og går på idrettslinja i Meråker. Foto: Privat