Denne helgen arrangeres ”Rock mot Frafløtting” for 22. gang. I år som tidligere er det ungdommer mellom 12 og 17 år som har hovedansvaret for å få festivalen i havn. Vol tok en prat med noen av dem før det brak løs lørdag kveld.

– For meg handler det  mye om å kunne gjøre noe for Bø, forteller Karoline Paulsen, som har vært med å arrangere i flere år, men som nå har blitt nestfestivalsjef.

Givende

Jenny Pettersen og Anna Holst er presseansvarlige for årets festival.

– Å kunne være på å lage noe så stort her i Bø synes jeg er veldig artig, og det er fantastisk at vi faktisk får det til, sier hun

– Vi er glade i hjemplassen, og da er det kjekt å kunne sette Bø på kartet og vise oss frem, supplerer Holst.

Hektisk

Begge jentene vedgår at jobben er hektisk og forteller at det er lagt ned mye arbeid for å komme i mål de siste ukene.

–   Særlig den siste måneden har det vært mye å gjøre. Det er ikke få timer som er lagt ned, forteller Pettersen.

Nestsjef Paulsen er enig i at det kan være hektisk.

– Særlig markedsføringen tar mye tid, men det ender likevel alltid opp med å være gøy til slutt. Og få lov til å lage til noe for ungdommen og vise frem hva Bø har å by på, er verdt alt arbeidet, sier Paulsen.

Fenomenalt

Ivan Andreassen er ungdomsleder i Bø. Han er imponert over innsatsen og engasjementet ungdommene har lagt ned i arbeidet med "Rock mot Frafløtting".

– Dette er ungdommer mellom 12 og 17 år. De er delt opp i 12 forskjellige arbeidsgrupper og organiserer alt selv, inkludert booking, rigging og mye mer. De er så engasjerte at de nesten må holdes igjen, sier han.

De unge festivalarbeiderne gjør også et betydelig arbeid med festivalen økonomisk, som har et budsjett på 300. 000 kroner.

– Ingen av disse midlene er på plass i forkant. De har rett og slett gjort en fenomenal innsats, slår Andreassen fast.

Vol kommer tilbake med mer stoff fra ”Rock mot Frafløtting” i løpet av kvelden