Vinneren ble Harstadbandet Conexus, som har tilknytning til Vesterålen. Vokalisten, Simon Pettersen, kommer nemlig fra Andenes.

– Det var sinnsykt gøy å vinne. Med tanke på at vi har to års jubileum som deltakere på festivalen, smakte seieren ekstra godt, sier Pettersen.

Plateslipp

Premiepotten på 10.000 kroner skal utelukkende gå til å promotere bandets nye plate.

– Vi har nettopp gitt ut en plate digitalt på nettet. Nå skal vi  også slippe den fysisk. Det koster penger, forteller Pettersen.

Han er ikke tvil om at "Rock Mot Frafløtting" har en viktig funksjon for unge musikere i og utenfor regionen.

– Jeg har vokst opp med "Rock Mot Rus" og har mye å takke den festivalen for, og "Rock Mot Frafløtting" har mye av den samme funksjonen.

Det er en nyttig arena og en fin måte for unge musikere å vise seg fram på.

I dag er det slik at mange klubber ikke er så interessert i  å hyre rockeband, som vi i Conexus er. Da er det godt å ha tilgang til slike festivaler, mener han.

Bra nivå

Presseansvarlig for "Rock Mot Frafløtting", Anna Holst, forteller at en jury på fire personer bedømte bandene på scenen.

Med unntak av Conexus var de andre påmeldte Nemesiz fra Bø, Backbone fra Andenes, Anikken Johnsen, Karianne Høyden, Ubalanse og Rikke Ingebrigtsen fra Sigerfjord.

Holst er fornøyd med påmeldingen.

– Det er omtrent slik det bruker å være. Jeg er i alle fall veldig fornøyd med påmelding og nivået på artistene, slår hun fast.