Foto: Rune Eriksen

Mildvær til tross, starter ”vinterserien i turmarsj” opp igjen i Bø, søndag 11. januar, som vanlig med start fra Skihytta i Øyjordlia på formiddagen

- Langtidsvarselet sa faktisk godt vær på søndag, så da satser vi på det, og velger løyper ut fra føreforholdene, skriver arrangør Øystein O. Strandback i ei pressemelding.

- Jeg tviler på at det vil være skiføre, men kanskje sykkelen kan brukes, foreslår han.

Mimrer

Strandback har arrangert turmasj av forskjellig slag i Bø siden 1980-tallet. I sommer måtte han vemodig slutte med de faste turmasjhelgene, fordi det ble for mye. "Vinterserien", "sommerserien" og "påskemarsjen" har likevel fortsatt, men Strandback er usikker på hva som skjer framover. Dette kan altså bli den siste "vinterserien i turmarsj".

- Vi kjører i hvert fall fram til oktober, men så får vi se. Det er jo tungt å holde på, etter så mange år. Det merkes at folk må slutte, og det er ingen andre som vil overta, sier Strandback med et sukk.

Han mimrer tilbake til da han begynte i idrettslaget i Bø i 1970.

- Jeg satt jo en dag og tenkte på da jeg kom hit. Jeg ble valgt til sekretær i FFK Luna, så ble jeg plutselig leder i idrettslaget, og siden da har jeg vært med på et eller annet nivå, sier han.

Mange pins

Det er ennå mange pins å dele ut til turmarsjene, så Strandback håper jo på mange påmeldte til "vinterserien".

- I det siste har det vært lite bøfjæringer med, eller i hvert fall like mange fra andre kommuner, sier han.

Serien vil gå annen hver søndag framover, med seks turer fram til påske.