1.april la Kenneth Knedahl i Bø, ut en melding på Facebook som fikk stor oppmerksomhet.

Der skrev han blant annet at kioskens hans, Bromle kiosk, blir den første i landet som leier ut såkalte bygdesykler, ekvivalenten til de mer kjente bysyklene:

"En investor som ønsker å være anonym har, spyttet inn femti tusen kroner i prosjektet.  Og allerede fra 1. mai vil det være muligheter å leie sykler fra Bromles.  I første omgang er det et opplag på 15 sykler", heter det i meldingen, der man også kan leser at syklene er beregnet for både bygdefolk, turister og andre besøkende.

Forretningsteft

I kommentarfeltet på Facebook var det mange som berømmet Knedahl for oppfinnsomhet og forretningsteft, men noen var også overbevist om at det hele var en aprilspøk. Og det var akkurat det det var.

– Jeg har faktisk tenkt på denne ideen en stund, men fordi jeg ikke hadde finansieringen i orden trodde jeg ikke det ble noe av.

Derfor mente jeg at det om ikke annet kunne bli en god aprilspøk, sier han til VOL.

Anonym finansiering

Det skulle visse seg at det fantes andre, som i likhet med Knedahl, syntes at spøken fortjente å bli omgjort til virkelighet.

– En person, som ønsker å være anonym, mente at spøken var genial og derfor burde realiseres.

Vedkommende har sagt seg villig til å finansiere en del av kostnadene for syklene. Men det blir ikke 15 som jeg skrev på Facebook, men snarere 4-5,  forteller kioskeieren, og legger til at resten av finanseringen blir betalt fra egen lomme.

Dronning Sonja

Planen er at sykkelordningen senest skal være oppe å gå til Dronning Sonja kommer til Bø i forbindelse med  Bø og Nordland fylkeskommunes fotoutstilling den 24. juni.

–  Men jeg håper at alt kan være klappet og klart til 1. mai, forteller han entusiastisk.

I motsetning til praksisen med bysykler, blir det ikke mulighet til å sette bygdesyklene fra seg der man måtte ønske.

– Siden jeg ikke har tid til å reise rundt i Bø for å hente syklene, må de leveres tilbake her på kiosken, men det tror jeg går helt fint, understreker Knedahl.

- Får oppleve Bø

Intensjonen med bygdesyklene, ifølge Knedahl, er først og fremst å skape opplevelser for tilreisende og turister som kommer til Bø.

– Jeg mener at det må være glimrende å oppleve Bø på to hjul. Da får man en helt annen og mer naturtro opplevelse av stedet, slår han fast.

En dag etter at han postet "spøken" på Facebook, er Knedahl glad for at ideen hans likevel får ben å stå på.

– Jeg er veldig glad for at det likevel blir noe av, selv om det ble presentert som en spøk. For det er gjerne slik at dersom noe skal fungere som en god spøk, må det ligge litt sannhet og alvor i bunn, slår en fornøyd Kenneth Knedahl ettertrykkelig fast.