- Ja, nå tør vi kalle oss et kjøpesenter, sier en fornøyd styreleder i eiendomsselskapet Bø Invest AS, Jan Andersen, mens håndverkere hamrer, sager, banker og bærer på alle kanter.

Etter at polet besluttet å åpne butikk i Vinjegården har nemlig flere andre slått følge. Sparebanken forlater dagens bygning på andre siden av vegen, Lunde Images flytter galleri og atelier fra Straume, og i tillegg starter Katie Hanken leke- og klesbutikk.

Fra før drives det maleforretning og interiørbutikk, og i første etasje finner vi klesbutikk, kafe og dagligvare.

Omsetningsøkning

Til sammen kommer 24 mennesker til å ha sin arbeidsplass i Vinjegården. Jan Andersen forventer også at omsetningen, som i dag utgjør rundt 36 millioner kroner, vil stige merkbart både på grunn av de nye forretningene, men også som følge av økt fart hos de etablerte.

Det investeres halvannen million i bygningsmessige tilpasninger, elsystemer og ventilasjon. Beslutningen ble tatt på strak arm tidligere i vinter, da en rekke leietakere banket på og ville inn etter at det ble klart av Vinmonopolet valgte Vinjegården.

- Det gikk svært fort, og vi valgte å hive oss rundt og satse, sier Andersen, som nå har fått fylt opp lokaler som har stått tomme i 4-5 år etter at malingsforretningen i kjelleren skrumpet inn arealet sitt.

- Det var veldig tilfredsstillende å oppleve at disse etablererne på kort tid kom til oss, det eneste vi gjorde i denne prosessen var å kontakte polet med tanke på deres etablering i Bø.

Storslått reåpning

7. mai skal det være storslått reåpning av bygget, under sitt nye navn: Vinjegården Kjøpesenter.

Selv stenger Andersen Rimi i dag for å starte omprofileringen til Spar-konseptet. I første omgang er det bare plakater og innpakning som skiftes, men til høsten blir det full ombygging med nye hyller og reoler.

Gårdeierselskapet Bø Invest eies av selskapene Torget AS, Ja mat AS, Bø lavpris AS og Johnsen & Co AS.