Torsdag starter arrangementet "Kveithaillet 2015", hvor det konkurreres om å få den største kveita på kroken. I år finner konkurransen sted på Fjordcamp på Kråkberget i Bø i Vesterålen. Påmeldingen har foreløpig vært bra.

– Per nå er vi rundt 50 påmeldte, men det er ikke forsent å melde seg på, forteller Michal Reinholdtsen, som har regien på arrangementet sammen med Christer Sejboldt, Bjørn Eide og Henrik Willumsen.

Ny rekord?

Reinholdtsen er optimistisk foran årets konkurranse og har tro på at det blir satt ny rekord.

– Rekorden er på 103 kilo, og jeg har en følelse av at den blir slått i år. Jeg har tro på ny rekord, sier han.

Årets arrangement er det femte i rekken og har hatt godt oppmøte tidliger.  Men det er slett ikke profesjonelle fiskere som deltar på "Kveithaillet".

– Dette er åpent for alle. Det er ikke en gang nødvendig med erfaring for å være med. Intensjonen er først og fremst at dette skal være moro. Og de som føler at de ikke har den nødvendige kunnskapen, vil få god opplæring. Det er bare å ta med seg fiskestang å møte opp, forteller han.

Sosialt samvær

Selv om arrangementet har søkelys på fisking, er det sosiale minst like viktig.

– Folk som deltar er glade i sosialt samvær og har sansen for humor og gode historier. Vi håper at folk møter opp, og at det blir pent vær, slår Reinholdtsen fast.

Program og påmeldingsinformasjon til konkurransen, finner du her.