Årets utgave av Reginedagen er historie. Festivalsjef Chanette Bang Pedersen er godt fornøyd med festivalen, som inkluderte 44 ulike arrangementer.

– Jeg har ikke noen tall foreløpig, men vi ligger omtrent på samme publikumstall som vi har gjort det siste årene. Flere av arrangementene gikk for fulle hus. Maritim dag var for eksempel godt besøkt, og på Kari Bremnes-konserten var det 800 personer til stede, sier hun.

Noe for alle

Noe av grunnfilosofien til arrangørene av festivalen, er at den skal være for alle, og at den skal være "over alt" i kommunen.

– Vi har prøvd å holde oss til samme malen som tidligere, der målet er å ha mest mulig bredde i typen arrangementet. "Reginedagan" skal være for både gammel og ung, liten og stor, fattig som rik. Selv om noen arrangement er dyrere enn andre, som for eksempel Kari Bremnes-konserten, skal vi ha tilbud som alle har råd til å delta på, slår hun fast.

– Det er viktig å spre arrangementet geografisk i kommunen. Vi ønsker å vise frem Bø, og derfor er det viktig at vi er til stede på flest mulig steder i Bø, understreker Pedersen.

Vesentlig betydning

Festivalsjefen er ikke tvil om at "Reginedagan" har en vesentlig betydning for Bø.

– Det er mange som reiser til Bø på grunn av festivalen. Vi ser at folketallet ofte dobler seg den uka festivalen går av stablen. "Reginedagan" handler om Bø sitt omdømme og bidrar til at folk får øynene opp for kommunen, ikke bare om arrangementet, noe vi synes er veldig flott, slår Chanette Bang Pedersen fast.