– Vi gleder oss steikende masse. Vi har vært på Stokmarknes mange ganger før, og der er det bestandig bra publikum, sier Frank Arne Olsen i Honningsvågrevyen.

28. november kommer den kjente revygjengen til Hurtigrutens Hus for å trene opp magemusklene til alle besøkende. Flere har til og med booket julebordet rundt forestillingen.

Mange superlativer

Honningsvågrevyen har turnert med sitt nye show «Ja takk, edle deler» siden september. Forestillingen er bokket frem til jul i 2016.

Da Vesteraalens Avis snakket med revyen, var de på Østlandet.

– Det virker som at de synes showet vårt er litt eksotisk. Vi har et godt språkbruk som de ikke bruker. Særlig superlativer og hjelpeverb som vil kaller det.

Og med det mener Olsen bannskap.

– Det blir helt feil å si «fillern for en vind». Da sier vi heller at «det er et helvetes vær».

Revygruppa består av seks medlemmer.

– Den røde tråden i showet er å få folk i godt humør og få folk til å le. Vi har aldri et fast tema. Vi tar dagligdagse problemer og lager humor av det.

– Ikke Rolling Stones

Nå har Honningsvågrevyen holdt på i 17-18 år, og tilsammen hatt 12 forskjellige show. Gutta begynner å bli godt kjent.

– Det blir som en familie som reiser sammen. Vi kjenner hverandre godt, og den biten er helt flott. Vi har ingen uromomenter.

Revygutta har skapt seg et stort navn i landet. Når de straks reiser til Trondheim, skal de holde to show, hvor begge allerede er utsolgt.

– Vi blir litt ydmyke. 3000 mennesker har kjøpt billetter for å se oss. Fy faen, skal så mange komme? Vi kjenner ærefrykt. Vi er ikke akkurat Rolling Stones, vi er gutter fra landet som skal være litt artige.

– Gått på smeller

Guttene henter inspirsjon fra dagliglivet, situasjoner som oppstår og nyhetsbildet.

– Det viser seg at det funker å være ærlige, og spille på sin egen humor. Vi forteller sanne historier og mye som er selvopplevd. Vi har gått på noen smeller for å si det sånn. Det er ikke vanskelig å finne nye ting å ha med i showene, for vi er seks ganske friske folk.

– Hva er det publikum kan vente seg når dere kommer?

– Humor, humor, humor og latter. Vi skal få folk i godt humør.