I april er det satt opp direktefly fra Evenes til Liverpool. Vesteraalens Avis, VOL, Sortlandsavisa, Andøyposten og Harstad Tidende setter opp en lesertur i samarbeid med TravelMore på Melbu.

- Responsen har vært kjempebra. Dette er noe markedet etterspør. Folk flest vil reise direkte slik at de sparer tid. Denne flyturen tar kun 3 timer, sier Linn Magnussen i TravelMore.

- Religiøs følelse

Den lokale fotballhelten Frank Karlsen skal være reiseleder under turen.

- Dette blir veldig bra. I første rekke er det jo kampen man ser frem til, men nå er det også ganske mange fra området som skal bli med. Det blir artig å reise sammen med en god del folk. Noen får kanskje oppleve å se sin første fotballkamp i England.

Karlsen husker sitt første møte med favorittklubben Liverpool.

- Det var utrolig spesielt. Er du først fotballidiot, er det en opplevelse å være tilstede og se ditt favorittlag. Du får en litt religiøs følelse. Det er spesielt å være i byen til laget ditt holder med, og du merker på hele byen at det er noe som skal skje. Jeg håper å kunne bidra til at flere får denne opplevelsen.

Kjenner byen

Karlsen har sett kamper i England rundt ti ganger før, og da er det i utgangspunktet Liverpool som har blitt besøkt. Derfor har reiselederen mye erfaring fra stedet og vet hvordan det er å dra på kamp. Karlsen skal være en slags kontaktperson som kan hjelpe med det praktiske.

- Liverpool er en fantastisk by. Den er passe stor, og er typisk engelsk. Det er også lett å finne frem.

Flere plasser

Magnussen forteller at reisende har tre alternativer til turen. Man kan reise på gruppeturen i samarbeid med avisene. I tillegg tilbyr reiseselskapet pakketur med fly, billetter og hotellovernatting. Det er også mulig å kjøpe seteplass i flyet, og ordne resten selv.

- Vi har hatt bra salg på flyet generelt. Det er ikke lurt å vente lenge dersom du vil sikre deg plass.

Gruppeturen med avisen har vist seg å være så populær at reiseselskapet har vært nødt å utvide kapasiteten.

- Vi har fått størst respons fra harstadområdet, og håper at også flere fra Vesterålen har lyst å bli med, sier Magnussen.

I pakketuren tilbyr også TravelMore billetter og hotell i Manchester. Reisebyrået har også lansert en gruppetur med reiseleder for Manchester United-fansen.