– Vi har gjort en grundig vurdering, og har tilsatt den riktige kandidaten, sier personalsjef Espen Bjørnsund Gundersen. Sivilombudsmannen mener derimot at kommunen bør bøte på feil som er begått.

Ombudsmannen

Torsdag skrev VA at Sivilombudsmannen reagerer på ansettelsen av brannsjef. Kommunens personalsjef er ikke enig med Sivilombudsmannen.

– Det jeg reagerer mest på er at Sivilombudsmannen ser på dimensjoneringsforskriften som absolutt. Det kom som en stor overraskelse. Jeg har litt problemer med å se at det skal være sånn, spesielt når vi har fått dispensasjon fra DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap), sier Espen Bjørnsund Gundersen.

Stiller seg undrende

– DSB, som fagmyndighet, sier med andre ord at vi faktisk kan ha en brannsjef som ikke tilfredsstiller dimensjoneringsforskriften. Dette er noe annet enn det Sivilombudsmannen hevder. Riktig nok er Sivilombudsmannen noe mer forsiktig i sin konklusjon, når han sier at han ikke kan se bort i fra at det har skjedd en forbigåelse. Det er ikke det samme som at det har skjedd en forbigåelse.

I uttalelsen skriver sivilombudsmannen blant annet at kommunens fremgangsmåte med å ansette en person som ikke var kvalifisert på tilsetningstidspunktet, for deretter å konstituere en person som var kvalifisert på tilsettingstidspunktet i påvente av den tilsatte gjennomfører utdanningen, vanskelig kan ses på som noe annet enn en omgåelse av kvalifikasjonsprinsippet.

– Sivilombudsmannen sier at vi ikke kan tilsette søkere uten kompetansen som dimensjoneringsforskriften stiller som krav. Kommunen stiller seg undrende til at sivilombudsmannen mener dette. Praksis er nemlig at DSB dispenserer for mange kommuner. Mange kommuner har en brannsjef som ikke oppfyller kravene.

– Tilfellet er at vi får en brannsjef som mangler noe av kravene, men DSB har gitt oss dispensasjon.

Ingen konsekvenser

Sivilombudsmannens uttalelse vil ikke ha noen konsekvenser for tilsettingen eller videre prosess, sier Bjørnsund Gundersen.

– Som vi skriver, vektlegger vi personlig kompetanse høyt, fordi dette er en topplederstilling. For å billedlig gjøre dette, se for deg at vi har to søkere. Søker A oppfyller kravene til dimensjoneringsforskriften, og har akkurat det som kreves. Ikke noe mer. Søker B mangler kanskje trinn tre, men har til gjengjeld ledelsesutdanning, ledelseserfaring, økonomiutdanning og økonomierfaring, og er i tillegg den uomtvistelig beste i forhold til personlige egenskaper. Da sier faktisk Sivilombudsmannen at vi må ansette søker A. Jeg tror de fleste vil se at dette er urimelig. Vi har nå en mann som er meget godt kvalifisert, men han mangler kun noen uker med kurs.

Bjørnsund Gundersen sier at det er viktig å få frem at de mener å ha gjort en nøye vurdert prosess.

– Vi har vurdert kandidatene i forhold til intervjuer, søknader og referanser. Prosessen har som sådan vært grundig. Vi kan ikke se at det kunne vært gjort annerledes, og vi mener at vi har tilsatt den rette kandidaten.

Den nye brannsjefen begynner i jobben 1. januar 2016 med dispensasjon fra DSB. Han vil gjennomføre kurset han mangler, og skal være ferdig i løpet av året. Mannen har fått to års dispensasjon.