- Ja det stemmer. Filmen er tatt ut til å vises under kortfilmdelen av festivalen som heter "Short film corner" forteller Jensen på telefon fra skolen torsdag formiddag. Her hadde klassen hans bakt kake for å feire den unge filmskaperen, som går sisteåret på videregående skole på Stokmarknes.

Årets Cannes festival går av stabelen i den franske riviera-byen 11.-22. mai i år. "Short film corner" er en konkurranse som går parallelt med langfilmdelen av festivalen. Her plukkes kortfilmer ut for å vises for bransjen og jury og også her deles det ut pris.

Filmen "We remember moments" har tidligere blitt nominert til TIFF-prisen og han har hatt storslått premiere på den på Stokmarknes kino.

Les også: Trampeklapp for Iver

Knytte kontakter

For Iver er det å bare få vist filmen på verdens største filmfestival en seier.

- Det er bare en dag eller to siden jeg fant dette ut, så det er fortsatt surrealistisk. Jeg har liksom ikke helt tatt det inn over meg ennå. Men det å få vist filmen for bransjefolk på Cannes festivalen er jo en unik mulighet, sier Iver og fortsetter.

- For mange har denne kortfilmfestivalen vært et springbrett inn til det å lage langfilm. For min del gir det meg en unik mulighet til å treffe mennesker som kan hjelpe meg videre i det å lage film.

Les også: - De kalte med Leonardo DiCaprio

Håper å dra

Iver er midt i russetida når festivalen sparker igang 10.mai, men han håper likevel å kunne få tid og mulighet til å dra nedover.

- Det er jo russetid og mye skolegreier i den perioden, men jeg har helt klart veldig lyst å dra nedover. Når en blir invitert til verdens største filmfestival, må en nesten bare ta sjansen. Det er en unik mulighet.

Les også: Vant filmpris i Chicago

Ikke langfilm med det første

Iver Jensen har store ambisjoner som filmskaper, men han vil ikke lage langfilm med det første.

- Det er viktig å ikke gå igang med langfilm før en er klar for det. For min del blir det nok kortfilm i en god periode fremover også. Men det å få være med i dette selskapet betyr mye for det jeg gjør videre som filmskaper.

Ny kortfilm snart

Iver forteller at han snart skal gå igang med et nytt kortfilmprosjekt.

- Jeg har et par manus klare og til det ene av dem er finansieringa nesten i boks. Så den går vi igang med snart.

Når Iver er ferdig med skolen til våren vil han ta ett år med film i fokus.

- Jeg har søkt på et par studier som jeg kan kombinere sammen med det å lage film. Målet mitt i året etter videregående er å lage mest mulig film og utvikle meg. Etter det året så får vi se. Da søker jeg kanskje på filmskole. Vi får se hva det neste året bringer, sier han.