Tirsdag ettermiddag meldte politiet om en gressbrann i Røyrvik, som ligger på yttersida av Hadseløya.

- De har en ganske omfattende jobb foran seg. Blant annet så blåser det en del der akkurat nå, får VOL vite ved 110-sentralen i Bodø like etter at brannen brøt ut.

Les også: Gammelt fjøs og campingvogner gikk tapt i gressbrann

Stort mannskap

Selv om det først ble meldt om at et omfattende område stor i brann, viste det seg etter hvert at et område på mellom 50 og 100 meter ble avsvidd i forbindelse med hendelsen. Brannvesenet i Hadsel rykket raskt ut med styrket mannskap.

– Vi er glad vi fikk rykket ut med så mange. Det var fare for et bolighus, samt et fjøs og en sjå. Vi klarte å berge alt sammen, etter fort å ha fått kontroll på varmen, sier brannsjef Øyvind Skjørholm til Bladet Vesterålen.

Les også: - Ikke lag bål av hageavfall

Fikk kontroll

Noen minutter senere bekrefter politiet at brannvesenet at de hadde kontroll over brannen og at ingen bebyggelse var i fare.

Brannen startet i forbindelse med at en eldre mann skulle brenne avfall. Han fikk sviskader da han forsøkte å stanse brannen og ble etter hvert kjørt bort i ambulanse, melder Nordland Politidistrikt.

- Det er foreløpig uvisst om mannen har blitt skadet i forbindelse med brannen, opplyser politibetjent på stedet, Thomas Berg, til VOL.

Les også: Brann på Gapøya

Mange branner

Tirsdagens brann på Teigan er en av mange gressbranner i Vesterålen og resten av landsdelen de siste par ukene. Politiet og brannvesenet har flere ganger gått ut og advart mot å tenne opp bål i forbindelse med brenning av avfall.

- Vi ber innstendig om at folk ikke tenner bål. Det er knusktørt ute og en liten gnist kan være nok til å starte en brann, har assisterende brannsjef i Salten Brann, Ronny Hagen Langfjord tidligere uttalt til NRK Nordland.