Arrangementet finner sted i Cafe Finnmarken. Det er duoen Arild Hansen og Tor Furre som står på scenen og lar publikum få møte noen av Taunes mest kjente sangskikkelser, inkludert Fritiof Andersson, Francia, Xarmencita, Rønnerdal og mange flere av hans kjente figurer.

- Vi kan garantere en hyggelig liten time sammen med oss og ønsker dere hjertelig velkommen, står det å lese i pressemeldingen.

Evert Taube ble Født i Gøteborg 12. mars 1890, og dermed er det i år 125 år siden han kom til verden. Taube var en urolig og rastløs sjel. I 1907 rømte han til Stockholm for å bli kunstner, der han kom inn på kunstakademiet.

Utferdstrang

Taube var en reisende fant med lopper i blodet og satte etter hvert kursen til Argentina, hvor han ble i fem år.

Opplevelsen fra denne ferden inspirerte hans første visesamling «Sju sjømannsviser och Byssan lull», som kom ut i 1919. Siden kom det mange flere. Taube blir av eksperter regnet som en av nordens aller største innen sitt felt gjennom tidene.

I senere år hans musikkarv levd videre gjennom sønnen Sven Bertil Taube, som har tolket store deler av farens musikkatalog.

Det er nettopp flere av de mest kjente og profilerte visene publikum kan vente å høre under arrangementet i Cafe Finnmarken.