I en melding fra Trollfjord kraft tirsdag fremkommer det at konsernet økte sine driftsinntekter fra 121,8 millioner kroner i 2014 til 133,1 millioner kroner i 2015. Årsresultat etter skatt i fjor var 7,7 millioner kroner, mot 5,8 millioner kroner i 2014.

Eiendomsgevinst

- Gevinst ved salg av eiendom på 3,4 millioner kroner har bidratt positivt til resultatet. Som en følge av lave kraftpriser gir produksjon av kraft et negativt bidrag. Det er også gjort en avsetning for sanering av en gammel sjøkabel på 1,7 millioner kroner, og i tillegg endring i pensjonsforpliktelser på 3 millioner kroner, opplyses det fra selskapet.

Trollfjord Bredbånd AS gir et stadig større bidrag til konsernet. Driftsinntektene var i fjor på 39,6 millioner kroner, og årsresultatet etter skatt var på solide 4,9 millioner kroner.

3,9 millioner i utbytte

Konsernets investerte totalt 35,5 millioner kroner i fjor.

Styret legger fram forslag til generalforsamlingene om å vedta et utbytte på 3,9 millioner kroner. Dette vil være i tråd med eiermeldingen for selskapet. Styret ved styreleder Roger Mosand uttaler i meldingen at man er godt fornøyd med årsresultat 2015 og driften i Trollfjord Kraft AS.