5. divisjonsgutta på Stokmarknes IL var motiverte og positive da VOL møtte dem på trening en måneds tid før første seriekamp.

Stokmarknesværing og spillende trener Mats Reiertsen og assistenttrener Anders Fjeld Eilertsen får spillerne raskt i gang med variert oppvarming.

Reiertsen fortsetter som trener etter fjorårets sesong. A-laget var med og kjempet i toppen av 5. divisjon, men endte til slutt på en fjerdeplass. To poeng bak andreplass.

Drøm om opprykk

Etter flere treningskamper mot lag i høyere divisjoner, mener trenerne laget er godt rustet for årets sesong.

- Det blir spennende å se. Det blir en tøff og jevn sesong, der det mest stabile laget drar førsteplassen i land, sier Reiertsen, som lover at laget skal være med å kjempe. Taktikken for å lykkes er å spille kombinert spill, med å holde ballen i laget og bearbeide, for så å skape gjennombrudd i angrep.

- Vi må ferdighetsmessig bli bedre med ball, påpeker Reiertsen.

Som i fjor vil laget vinne samtlige hjemmekamper, og bli mer rutinert på bortekampene. Treneren innrømmer et lite håp:

- Jeg har en drøm og et lite håp om opprykk. Det er i hvert fall det spillerne ønsker.

Hva som sannsynligvis blir sesongens høydepunkt, er ikke Reiertsen helt sikker på. Spillerne derimot, har en liten pekepinne.

Les også: Stokmarknes banket Melbo 3

Naborival

Midtbanespiller Wilfred Nymoen (33) er nylig kommet tilbake til Hadseløya fra Stålbrott IL grunnet et godt fotballopplegg hos Stokmarknes IL.

- Men hjerte mitt er nok blått, innrømmer en glisende Nymoen. En liten pause tar han fra trening sammen med den unge Stokmarknes-keeperen Mats Overholt (17). Overholt debuterte på a-laget kun som fjorten åring, for så å returnere i fjor. Tidligere år har han stått som enslig keeper, men i år har han fått to nye med seg ved målstreken.

- Det er kjedelig å være keeper alene. Så det er godt å få litt konkurranse, sier Overholt.

- Er du ikke redd for å bli utkonkurrert?

- Nei, det er bare artig. Da får man vist seg fram.

Spørsmålet om sesongens høydepunkt må grubles litt på. Men de er enige om at prestisjekampene mot naboklubbene blir det trøkk i.

- Det er alltid spennende mot Melbo, sier Overholt.

Realistisk

A-lagets flytende stall er på rundt tyve stykker. Reiertsen beskriver de som en god og mikset gjeng.

- De er en veldig fin gjeng. Vi har det trivelig på trening med godt humør, smiler han. Som idrett- og matematikklærer er Reiertsen realist, og vil trene laget deretter.

- Mine ambisjoner er å gjøre like forberedelser her, som på et høyere nivå. Men selvfølgelig må det gjøres tilpasninger, sier han.

En versjon av denne arikkelen stod først på trykk i Fotballmagasinet til VOL. Stokmarknes IL slo Melbo 3 med 4-1 i serieåpningen, før det ble 0-1-tap mot Andenes sist torsdag.

Førstkommende torsdag er det Sortlands B-lag som kommer på besøk til Stokmarknes.