I dag vedtas det å øke utbyttet fra Trollfjord-konsernet fra to millioner kroner til 3,9 millioner.

– Det er som manna fra himmelen, sier økonomisjef Tommy Løveng Hansen i Hadsel kommune.

I innkallingen til generalforsamling i Trollfjord Kraft As fremgår det at resultatregnskapet for 2015 viser et årsoverskudd på 7 805 231 kroner, og en balanse med aktiva og passiva på kroner 282 871 352 kroner.

Større utbytte

Styret innstiller overfor generalforsamlingen i Trollfjord Kraft å sette av 3,9 millioner kroner til eier - altså Hadsel kommune.

3,8 millioner overføres fra annen egenkapital, mens 59 000 kroner settes av til fond for vurderingsforskjeller.

Les også: Både og - fra økonomisjefen

Redusert underskudd

– Dette betyr at det økte utbyttet isolert sett reduserer underskuddet i Hadsel kommune fra 6,5 millioner kroner til 4 millioner kroner, sier økonomisjef i Hadsel, Tommy Løveng Hansen. (NB! Overfor VOL retter økonomisjefen tirsdag uttalelsen som opprinnelig ble gitt til Vesteraalens Avis. Underskuddet er på 6,5 millioner kroner - medregnet det økte utbyttet fra Trollfjord-konsernet).

Selskapets totalomsetning ble økt med 5,9 mill. kroner fra 2014, og endte på 102,1 mill. kroner. Dette har i første rekke sammenheng med høyere inntektsramme for nettvirksomhetet sammenlignet med 2014.

Les også: Stadig viktigere bredbånd

Datterselskapet leverer

Selskapets resultat for 2015 anses å være tilfredsstillende, til tross for at regnskapet er belastet med tre millioner i endring i pensjonsforpliktelse, samt en økning en arbeidsgiveravgift på 2,1 millioner, som følge av lovendring i 2014.

I tillegg er det belastet en avsetning på 1,7 millioner kroner for kostnader til sanering av sjøkabel mellom Langøya og Hadseløya som planlegges gjennomført i 2016.

Datterselskapet Trollfjord Bredbånd AS er fortsatt i god vekst ifølge årsrapporten, og leverer i 2015 et konsernbidrag til Trollfjord Kraft AS på nærmere 6,5 millioner kroner.

Les også: Tre tok fiberlinje

Bygger stort

Investeringer i egne driftsmidler i regnskapsåret beløper seg til 34,5 mill. kroner. De tyngste investeringene er fornying av høyspent distribusjonsnett, samt bredbåndsnettet.

Beløpet inkluderer også første del av påbygging og rehabilitering av administrasjonsbygget.