I dag arrangerte Statens vegvesen det første dialogmøtet med offentlige samarbeidspartnere i tilknytning til utredningen. Til stede var representanter for kommunene i Lofoten og Vesterålen, i tillegg til Avinor og Kystverket. Nordland fylkeskommune var imidlertid ikke til stede, og regionvegsjef Torbjørn Naimak forklarer dette med at formalitetene rundt invitasjonen til møtet ikke var gode nok.

- Fylkeskommunen fikk invitasjoner i april, men jeg ser i ettertid at det formelle rundt utsendelsen kunne vært bedre og inkludert flere. Vi er opptatt av å ha en bredest mulig dialog med fylkeskommunens fagfolk og politikere innen både samferdsel, næring og utdanning, sier regionvegsjefen. Det er første gang staten bestiller en utredning om et rent fylkeskommunalt vegsamband, så vi har ikke hatt noen formell rutine for dette. Vi kunne også fulgt opp invitasjonene for å forsikre oss om at fylkeskommunen var representert under dialogmøtet, sier Torbjørn Naimak.

Regionvegsjefen sier at fylkeskommunen vil være tungt representert i den videre dialogen om Hadselfjordutredningen. Tre fylkesråder skal være med i den politiske samrådingsgruppa som vil delta i drøftinger underveis i utredningsarbeidet.

- Dette er en utredning som handler om mer enn veg, derfor vil vi spille på hele bredden av fylkeskommunens fagfolk og politikere. Vi skal gå en ekstra runde for å forsikre oss om at dette skjer på en best mulig måte, sier Torbjørn Naimak.