Det er 30. gangen Sommer-Melbu går av stabelen. Det var så pass mye folk i sentrum at det er helt uråd å si hvor mange som var til stede.

Blant innslagene under åpningen var det tale fra ordfører Siv Aasvik, internasjonalt fiolinspill av Eiad Bader, og sang av Mia Stenbro fra Hadsel kulturskole.

Les også: Glimt fra Dyvekes Kaffistove

Presenterte programmet

Fra styret i Sommer-Melbu ble det orientert om de svært mange kulturinnslagene som skal være i dagene som kommer. Tora Mortensen Aune imponerte med svært vakker sang. På vegne av Nordland Akademi presenterte Grete Ellingsen deler av innholdet i deres program.

Ola Øraker og Cecilie Røgeberg gestaltet fra scenen Christian og Maren Frederiksen, slik en samtale mellom de to kan ha fortonet seg i riktig gamle dager.

- Her er en smakebit fra vårt program, sa Ellingsen, og opp på scenen kom sangeren Kristin Bolstad. Hun ble hjulpet av fem medsangere.

Les også: Fortsetter historien

Celius får pris

En stund ut i åpningsfesten var det klart for et av de faste høydepunkene, nemlig utdeling av pris til Årets æresborger. Avsløringen av vinner Grethe Celius vakte velfortjent jubel og applaus.

Det kan du lese mer om her.

De populære Trommedamene stilte selvsagt opp på torget for å underholde, og det utløste som vanlig takfast klapping.

Melbu musikkforening avsluttet den offisielle åpningen, før publikum ga seg i vei til utstillinger, konserter, restaurantbesøk og øvrige festligheter.

- Ha ti strålende dager på Sommer-Melbu, lød oppfordringen til de flere hundre på torget.