Under åpningen av Sommer-Melbu avslørte MILs Thomas Rønning at to storheter er på vei til stedet, selvsagt for å snakke om fotball.

Notorisk måljeger

TILs Sigurd Rushfeldt er den mestskårende i norsk toppfotball med 172 skåringer, foran Harald Martin Brattbakk fra Rosenborg. Rushfeldt har spilt for blant andre Tromsø, Birmingham, Rosenborg, Racing Santander og Austria Wien.

I den østerrikske klubben ble han av spillerne i ligaen kåret til årets utøver i 2004/2005. Rushfeldt startet sin karriere i Vadsø.

- Det ligger i kortene at han kommer til å snakke en del om hvordan det er mulig å komme fra et så lite sted og likevel gjøre suksess innen elitefotball, sier MIL-trener Thomas Rønning.

- Det kreves en spesiell mental styrke for å klare å slå gjennom, og det skal Rushfeldt blant annet snakke om, sier Rønning.

Se også: Glimt fra Dyvekes Kaffistove

Fikk «hårføning»

Som unggutt fikk Rønning noen treninger med A-laget til RBK. Det var veldig spesielt å være omgitt av storheter med årelang erfaring i å vinne mesterskap, og nærmest klippekort til Champions League.

- Jeg var aldri i noen A-lags-diskusjon, men lærte likevel mye på den tiden.

- Nils Arne Eggen er kjent for temperement. Fikk du noen «hårføninger»?

- Ja, og det husker jeg veldig godt. Jeg var 17 år, og nervøs for å gjøre feil. Oppgaven var at vi skulle trikse med oss ballen fra sekstenmeteren og ut til midtstreken. Plutselig hører jeg: «Rønning, er du asfaltert i hjernen?!»

Les også: Vel fortjent æresborger

Artig asfalt

- Da hadde vi fått beskjed om å snu, mens jeg var så konsentrert at jeg ikke hørte beskjeden. Nå må jeg understreke at Eggen er en flott fyr, og at det ble sagt med mye humor, og at jeg kun fikk positive tilbakemeldinger resten av treningen, smiler Rønning.

- Nils Arne Eggen kommer for å snakke om sin «godfoteori», om hvordan man kan gjøre hverandre gode. Jeg har stor sans for hans filosofi, og har forsøkt å tilegne meg så mye som mulig, sier Rønning.

Foredraget holdes i midten av august, i forbindelse med MILs fotballskole i samme tidsrom.