26. juni 2016 ble midtveis- rapporten fra sekreteriatet for miljø- og oljevernbase i Lofoten og Vesterålen lagt frem.

Ser muligheter

I rapporten redegjøres de ulike mandatspunktene fra sekreteriatet.

– Fiskebølvika er et område med store muligheter, og Hadsel havn KF ønsker å profilere Fiskebølvika som et område som blant annet er aktuelt for funksjoner i forbindelse med en miljø- og oljevernbase i Lofoten og Vesterålen.

Det skriver rådmannen i papirene til formannskapet, som 16. juni vedtok et planprogram med konsekvensutredning for områderegulering for oljevern- og miljøsenter ved Fiskebøl.

Les også: Forventer at oljevernsenter gir aktivitet og verdiskapning

– Haster

Fredag 2. september avholdes et ekstraordinært møte i formannskapet.

– Hadsel Havn ønsker å jobbe proaktivt for å fronte Fiskebølvikas attraktivitet og kartlegge mulighetene området har. Hadsel havn har begrenset med ressurser, og tidsvinduet i saken er begrenset. Derfor ønsker Hadsel Havn KF å søke kommunalt næringsfond om støtte til ekstern konsulent for å kunne bistå i profileringen og kartleggingen av Fiskebølvika næringsområde, heter det i sakspapirene.

Les også: – Det er viktig med miljøvernsenter

Vil låne ut én million

Rådmannen mener Fiskebølvika næringsområde har stort potensial, og at en utvikling som følge av aktiv profilering av området vil kunne gi flere arbeidsplasser i Hadsel kommune og føre til økt næringsvirksomhet.

Rådmannen foreslår at formannskapet i samme møte også vedtar å innvilge et ansvarlig lån på én million kroner til Hadsel Kystfiskeinvest AS, som skal legge grunnlaget for at kommunen aktivt skal engasjere seg i lokalt fiskeri.