Dette opplyser Vesterålen Kulturhus i ei pressemelding.

Duoen Robaat, som består av vokalist Kine Kjær og felespiller Julie Alapnes, møttes for første gang i 2009. Begge to hadde lang erfaring med musikk på hver sin kant, men da Kine hørte Julie spille fele for første gang var det gjort. Jentene oppdaget at de delte en forkjærlighet for artister som Crosby, Stills & Nash, Feist, Laleh og The Beatles, og siden den gang har de spilt sammen som Robaat.

Pop-folk

- Tanken har hele veien vært å kombinere det beste fra popverdenen med folkemusikk, og den Tromsøbaserte duoen har brukt de siste par årene på å perfeksjonere sitt uttrykk, både i studio og live. Robaat er ikke redde for å leke med kontraster, hvor det skjøre og vakre vies like mye plass som rockens kraft og eksplosivitet, heter det i pressemeldinga.

Prisvinnere

Begge jentene har også vunnet priser for sitt musikkvirke på hver sin kant. Kine Kjær vant Arvid Hanssen-prisen i 2009, mens Julie mottok både Coop Nords kulturpris i 2009 og ble tildelt tittelen «Young Artist for Intercultural Dialogue between Arab and Western Worlds» av UNESCO i 2011.

Til nå har Robaat gitt ut singlene «Poor old Billy og "Lay of the land", som begge ble varmt mottatt i både norsk og internasjonal musikkpresse.

Musikerne på scenen på Stokmarknes:

Kine Kjær - vokal, gitar

Julie Alapnes - fele, vokal

Tore Bruvoll - gitarer, kor

Morten Steene - bass

Frode Larsen - perkusjon, vokal