Renathe Johnsen har stilt flere grunngitte spørsmål i forkant av neste ukes kommunestyremøte i Hadsel. Spørsmålene har sammenheng med habilitet, arbeidsforhold, samt en klagesak fra Hadsel Maskin.

1. Spørsmål til rådmannen: Det er i kommunestyret medlemmer som innehar en rekke andre verv. Dersom rådmann blir oppmerksom på dette hvilke rutiner har rådmann for å få vurdert habilitet til de som enten skal behandle saken eller legge den frem for politisk behandling? Har rådmann noe ansvar for å unngå at dette skjer?

2. Spørsmål til ordfører: Hvilke forpliktelser har styret i foretaket til Hadsel Eiendom til å informere formannskap/kommunestyret om eventuelle pågående personalkonflikter?

1. Spørsmål til rådmann: I sist kommunestyre spurte undertegnede om når klagen fra Hadsel Maskin skulle behandles i  kommunestyret. Rådmannen ga da til svar at saken skulle komme i møtet 27.10.16. Saken står ikke på dagens sakskart.

Når kommer saken opp? Hvorfor kommer ikke saken på dette møtet? Kan rådmann gi en orientering til kommunestyret om saken?