- Med de innsparingsbehovene som er presentert vil dette være et første utkast, et forslag fra rådmannen. Så blir det opp til oss politikere å sørge for at dette ikke blir vedtatt så brutalt som foreslått.

Det sier Geir Jørgensen i Rødt i Hadsel etter torsdagens kommunestyremøte. Der har rådmann Ola Morten Teigen lagt frem tidenes kuttliste, som kan komme til å føre til kutt i opp mot 40 årsverk. Kuttforslaget kommer som følge av at kommunen må spare inn 36 millioner kroner i neste års budsjett.

Her er rådmannens kuttliste i Hadsel Ola Morten Teigen la torsdag frem oversikten over den økonomiske ståa i Hadsel kommune. Kommunen stor overfor en voldsom kuttjobb i 2017, og må kutte 36 millioner kroner i driften. Rundt 40 kommunale stillinger kan bli borte. - Problematiske kutt

- Det er spesielt profilen med så problematiske kutt i skole- og utdanningssektoren, og i kultur som opprører meg. Der er det fra før lave budsjetter. Dette fører igjen til at Hadsel kommune blir en lite attraktiv kommune å bosette seg i for de vi mest av alt ønsker skal flytte hit, småbarnsforeldre.

Flere elever med større behov En av årsakene til at behovet for spesialundervisning i Hadsel er økt er at antallet elever med sammensatte behov er økt. - Tilflytting inntektskilde

Jørgensen peker på at kommunen viktigste inntektskilde er tilflytting. - Vi har i dag sett tegn på en kommune som er defensiv og på retrett, sier Rødt-politikeren.

- Hadde du klart å gjøre andre vurderinger enn rådmannen, og samtidig klart å få budsjettet til å balansere?- Nå er det slik at det er bare en time siden kuttforslagene ble lagt frem, og det er altfor kort tid til å kunne komme med andre forslag så fort. Jeg har ingen grunn til å tvile på tallmaterialet som er lagt frem, men jeg skal ikke allerede nå begynne å plukke tallene fra hverandre. Her har både vi i Rødt og i de andre partiene en jobb å gjøre frem mot budsjettmøtene i desember, konkluderer Geir Jørgensen.