Torsdag la rådmannen frem budsjettsforslag til kommunestyret. Der ble det foreslått kraftige kutt ettersom kommunen er i en hard økonomisk situasjon. Blant annet 40 årsverk er foreslått kuttet.

Kommunestyret var alvorsbetunget under gjennomgangen og etterpå. Ordfører Siv Dagny.

- Hvordan reagerer du på rådmannens forslag?

- Den første tanken er at dette blir en veldig tøff budsjettrunde. Det blir noen tøffe uker fremover der vi må gjøre valg som er kloke for kommunen samlet. Det vi ser av rådmannens forslag så skjærer man seg. Det heter at man ikke vet hvilken finger man skal sjære seg i, men  det oppleves at man er skjært i hver finger. Vi må sette oss ned og se grundig på hva dette betyr.

Tom Hansen i Utdanningsforbundet - Kuttene er ikke gjennomførbare Tom Hansen i Utdanningsforbundet har vært holdt løpende orientert om kuttplanene til administrasjonen i Hadsel kommune. - Vi skal påvirke politikerne i en annen retning fremover, for vi er kritiske til forslagene, sier han. - Gjør veldig vondt

- Er det noe du ser allerede nå at ikke dere vil gjennomføre?

- Man gjør seg selvfølgelig tanker om ting man er veldig skeptiske til. Det er klart at alle tiltakene som har noe å si for hvilket tilbud innbyggerne får, det er ting som gjør veldig vondt. Så vi må bare sette oss ned og se nøye gjennom det og se hva det betyr, tallene og hvilken effekt det får. Vi kommer til å bruke flere uker på dette.

- Det er snakk om kutt på 40 arbeidsplasser?

- En del av de stillingene  er stillingen som ikke er satt i dag, men likevel  så sier rådmannen at noe av dette må være gjennom oppsigelser. Vi må se nøye på det, og se om vi har andre forslag som rådmannen ikke har kommet med som er bedre. Men vi kommer ikke unna at Hadsel kommune har en meget tøff økonomisk situasjon, vi har brukt mer penger enn vi har over flere år, og den snøballen er blitt større og større. Og den er blitt skjøvet, og det er det vi sitter med nå. Og da må vi velge hva klarer vi å prioritete innenfor de ekstremt tøffe rammene.

Her er rådmannens kuttliste i Hadsel Ola Morten Teigen la torsdag frem oversikten over den økonomiske ståa i Hadsel kommune. Kommunen stor overfor en voldsom kuttjobb i 2017, og må kutte 36 millioner kroner i driften. Rundt 40 kommunale stillinger kan bli borte. - Må i balanse

- Tror du dere vil komme i mål?

- Kommunestyret er nødt til å vedta budsjett med balanse. Det er vår plikt, og det som kan være smertefullt. Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at dette blir tøft.

- Hvis du ser på alle forslagene, er det noen du reagerer ekstra på?

- Det er ingen av oss som har lyst å kutte på skole og helse. Det må vi se veldig nøye på.