Flertallet i kommunestyret i Hadsel ønsker å legge ned ungdomstrinnet ved Sandnes skole. Gjennom mange år har skolen vært gjenstand for budsjettdiskusjoner. De samme diskusjoner for noen år siden gjorde at foreldrene ved Jennestad skole tok skjea i egen hånd, og ba Sortland kommune om å få kjøpe skolebygget. Dermed unngikk man nedleggelse der.

Kommunen har ikke fått henvendelser fra Sandnes montessori ennå: Vil ikke privatisere skolen Det er ikke aktuell politikk for Hadsel kommune å aktivt privatisere skoledrift i Hadsel. – Ikke angret en dag

– Vi har ikke angret en dag på dette, og ser blant annet at vi har solid økonomi å drive skole for, sier styreleder Knut Ivar Finjord til VOL.

På bare fire dager samlet foreldre på Sandnes inn hele 109.000 kroner, og det tyder på at engasjementet er stort.

Denne uka har sandnesforeldrene gjort det klart at de ønsker å opprette en 1-10 skole, og at de ser for seg skolen i gang allerede til høsten.

– Skoleplasser vil lyses ut i nærmeste fremtid Foreningen Sandnes Montessoriskole jobber for å få på plass et skoletilbud for ungdomstrinnet allerede fra høsten av. Ingen henvendelse

På spørsmål til hadselordfører Siv Aasvik (A) om kommunen har fått henvendelser fra det nystartede privatskolelaget, og om det er aktuelt for kommunen å gå inn i et samarbeid, svarer Aasvik følgende:

– Kommunestyret har vedtatt at Sandnes skole skal bestå med 1. -7.trinn, det har ikke vært aktuelt å overlate driften til private eiere eller å selge lokalene.

– Kan det være aktuelt å se positivt på en henvendelse fra Sandnes montessoriskole?